Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №964 від 14.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу

У фользі запікають практично все: рибу, птицю, овочі, м’ясо. Вона не тільки допоможе приготувати вечерю, а й зробить смачнішим пікнік чи поїздку на дачу. Але варто знати деякі нюанси.

У фольги є ціла низка переваг: вона стійка до впливу харчових продуктів, не змінює їх смак і запах, не пропускає воду, жири, гази, мікроорганізми й ультрафіолетове випромінювання, не окислюється. Вона легка, компактна, захищає продукти від псування (має термостійку властивість), перешкоджає поширенню запаху, зберігає вітаміни. А ще це ідеальний посуд, який не треба мити.

Товщина має значення

Коли купуєте фольгу, зверніть увагу на її товщину. Матеріал товщиною 9 мкм підходить для зберігання різних продуктів. Товщина 11 мкм використовується для приготування страв у духовці, ця фольга досить щільна. Найтовстіша фольга – 14 мкм – потрібна для запікання на грилі та для тих випадків, коли продукт повинен простояти в духовці досить довгий час.

Фольга не любить лимонів

Єдиний випадок, коли фольга може втратити свої цінні властивості – взаємодія з кислотами. Тому продукти і страви з кислим смаком довгий час тримати у фользі не рекомендовано.

Її не можна використовувати у мікрохвильовці

Її не можна використовувати в мікрохвильовці: може заіскрити. Що довше плануєте готувати страву у фользі, то товстішу вибирайте.

Продукти мають торкатися лише блискучої сторони

Фольга має дві сторони: блискучу і матову. Від того, якою стороною класти фольгу на деко, залежить результат приготованого продукту. Блискуча сторона набагато краще відбиває тепло і не прилипає до страви. Саме тому загортати продукти слід так, щоб матова сторона була зовні, а блискуча контактувала з їжею.

Печені овочі у фользі – однакові за розміром

Для того, щоб м’ясо краще пропеклось і було насиченим ароматами спецій і овочів, зробіть на його поверхні надрізи ножем. Покладіть на дно фольги спочатку овочі, а зверху – м’ясо, натерте спеціями. Тоді воно не пригорить, буде соковите і максимально насититься ароматом овочів. Овочі для запікання у фользі бажано обирати однакового розміру, щоб вони приготувалися одночасно.

14.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2020p. 
На головну сторінку