№964 від 14.05.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У фользі запікають практично все: рибу, птицю, овочі, м’ясо. Вона не тільки допоможе приготувати вечерю, а й зробить смачнішим пікнік чи поїздку на дачу. Але варто знати деякі нюанси.
Товщина має значення
Коли купуєте фольгу, зверніть увагу на її товщину. Матеріал товщиною 9 мкм підходить для зберігання різних продуктів. Товщина 11 мкм використовується для приготування страв у духовці, ця фольга досить щільна. Найтовстіша фольга – 14 мкм – потрібна для запікання на грилі та для тих випадків, коли продукт повинен простояти в духовці досить довгий час.
Фольга не любить лимонів
Єдиний випадок, коли фольга може втратити свої цінні властивості – взаємодія з кислотами. Тому продукти і страви з кислим смаком довгий час тримати у фользі не рекомендовано.
Її не можна використовувати у мікрохвильовці
Її не можна використовувати в мікрохвильовці: може заіскрити. Що довше плануєте готувати страву у фользі, то товстішу вибирайте.
Продукти мають торкатися лише блискучої сторони
Фольга має дві сторони: блискучу і матову. Від того, якою стороною класти фольгу на деко, залежить результат приготованого продукту. Блискуча сторона набагато краще відбиває тепло і не прилипає до страви. Саме тому загортати продукти слід так, щоб матова сторона була зовні, а блискуча контактувала з їжею.
Печені овочі у фользі – однакові за розміром
Для того, щоб м’ясо краще пропеклось і було насиченим ароматами спецій і овочів, зробіть на його поверхні надрізи ножем. Покладіть на дно фольги спочатку овочі, а зверху – м’ясо, натерте спеціями. Тоді воно не пригорить, буде соковите і максимально насититься ароматом овочів. Овочі для запікання у фользі бажано обирати однакового розміру, щоб вони приготувалися одночасно.
14.05.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2020p. На головну сторінку |