Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №965 від 25.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Що робити, якщо дитину покусали комарі

Що робити, якщо дитину покусали комарі

У маленьких дітей є звичка розчісувати місця укусу комарів, внаслідок чого воно набрякає, вкривається шкіркою, ще більше свербить… Щойно відчувши укус, треба промити цю ділянку шкіри з милом, витерти, а тоді прикласти щось холодне (наприклад, лід, загорнутий у рушничок). Такий компрес варто потримати бодай 5-10 хвилин, за годину повторити процедуру (і так кілька разів).

Це допоможе позбутися свербежу й убереже від появи набряків. З цією ж метою можна застосовувати нашатирний спирт (змочіть вату й протріть місце укусу), лимонний сік, розведений з водою. Якщо розмішати три чайні ложки питної соди у чайній ложці води, матимете засіб для чутливої шкіри (підійде й дітям). Накладiть його на місце укусу, нехай висохне (знімає запалення, нейтралізує токсини). Або ж вичавіть з листка алое сік і змастiть уражену ділянку (робити кілька разів на день).

Багато дiток дуже погано переносять самi покуси, розчiсують їх, стають неспокiйними. В такому випадку місце укусу можна припекти спиртовою настоянкою календули. Непоганий ефект дає свiжий сiк цибулi (мiсце укусу треба протерти розрiзаною навпiл цибулею).

Якщо покусiв багато, i вони приносять дитинi дискомфорт, приготуйте такий вiдвар: вiзьмiть порiвну шишки хмiлю, траву череди та квiти ромашки, залийте пiвлiтром окропу та нехай настоїться пiвгодини у теплому мiсцi. Марлечку, змочену у вiдварi, прикладайте до покусiв. Компоненти рослин вгамують зуд та протидiятимуть набрякам.

Або приготуйте такий розчин: 1 столову ложку спирту (або 2 столовi ложки горiлки), 1 столову ложку оцту, 1 чайну ложку солi розчинити у склянцi теплої кип’яченої води. Цим розчином змочувати мiсця покусу, але не можна застосовувати його на обличчi.

25.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2020p. 
На головну сторінку