Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №965 від 25.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Коли відкриються рівненські садочки?

Коли відкриються рівненські садочки?

Для десятків тисяч дорослих на Рівненщині це питання сьогодні є дуже актуальним і навіть скажу більше – болючим. Річ у тім, що карантин і економічна криза дуже боляче вдарили по доходах більшої частини мешканців області, а особливо від них постраждали сім?ї з маленькими дітьми. Так,карантин знімають, але економічна криза лише тільки починається і тому людям потрібно працювати, і працювати багато. Тому проблема із відкриттям закладів дошкільної освіти є сьогодні однією з найбільш важливих для виживання багатьох українців. Яка ситуація із садочками в обласному центрі, автор вирішив дізнатися у начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Василя Харковця.

– Василю Степановичу, дитячі садочки Рівного до відкриття готові?

– Так, усі тридцять сім дитячих садочків готові приймати маленьких рівнян. За час карантину ми провели ремонти, щоб не закривати садочки в літній період.

– Тобто, 25 травня дитячі садочки Рівного відкриються?

– У мене немає впевненості, що саме 25-го ми зможемо розпочати роботу. Поки ми не побачимо постанову уряду з вимогами до дошкільних закладів і в Рівному не пройде засідання комісії з питань ТЕБ, я не можу з впевненістю сказати, що вже в найближчий понеділок рівняни зможуть привести своїх дітей до ЗДНО. Тобто, є імовірність, що початок роботи садочків буде на кілька днів відкладений. Ми підготували персонал, повідомимо наших постачальників, що найближчим часом дитячі садочки відкриються, але на разі ще не вирішили питання із придбанням безконтактних термометрів. Також незрозуміло, чи зможуть працювати в садочках люди, яким виповнилось шістдесят років, а таких серед наших працівників чимало. Також незрозуміло, чи буде обмеження на кількість дітей в групах.

– Скільки дітей відвідувало міські дитячі садочки до карантину, і яку наповненість дошкільних навчальних закладів Ви прогнозуєте?

– Наші садочки відвідували 11700 дітей. Зрозуміло, що після карантину їх буде менше. Наскільки менше, спрогнозувати неможливо, адже тут діє кілька факторів. Деякі батьки через втрату роботу залишаться і після карантину вдома, їм не потрібно буде відправляти дітей в садочки. Будуть і ті, хто боїться перебування дітей в ЗДНО. Також чимало батьків відправили своїх діточок до родичів в села, і вони, принаймні в найближчі місяці, там і залишаться. Тому дітей в садочках буде менше.

– Як Ви плануєте організувати роботу ЗДНО в посткарантинний період?

– Головне – це суворе дотримання всіх санітарно-епідеміологічних вимог, які сьогодні діють в Україні. Батьки повинні бути впевнені – в дитячих садочках їх діти в безпеці. Ну і звісно навчання, ігри на свіжому повітрі, спілкування дітей між собою, все те, чого не мали маленькі рівняни за ці місяці карантину. Ми зробимо все від нас залежне, щоб наші вихованці максимально швидко повернулись до нормального, звичного для них життя, тому що діти – це майбутнє України.

Записав Володимир Конєв

25.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2020p. 
На головну сторінку