№967 від 04.06.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Лікер “Фраголіно” із полуниці
Полуницю збити блендером до стану пюре. Потім перетерти пюре через сито.
В цукор влити склянку окропу і поставити нагріватися, постійно помішуючи. Дочекатися, поки цукор повністю розчиниться. Сироп повністю остудити, додати лимонний сік.
Змішати сироп з полуничним пюре. Влити горілку (або віскі), перемішати. Потім перелити все в чисту скляну ємність.
Залишити при кімнатній температурі на 3-4 дні, час від часу збовтуючи осад. Потім злити осад, при необхідності відфільтрувати напій і розлити по пляшках, герметично закрити. Зберігати в холодильнику.
“Клубнічелла” (за мотивами Лимончелло)
1 кг дуже стиглої полуниці (можна передушити руками) заливаю 1 л спирту, закрити кришкою і залишити на 2-3 дні настоятись. Потім 1 л води змішати з 700 г цукру, закип’ятити і охолодити. Процідити полуницю. Настій змішати з охолодженим сиропом. Виходить близько 2 л лікеру. М’якоть можна використовувати для тортів та інших десертів.
Полуничний лікер із листям вишні
400 листків вишні, 4 л води, 1 л цукру, 2 л полуниці – все перемішати, довести до кипіння, вкінці додати 10 г лимонної кислоти, прокип’ятити ще 5 хв. Зняти з вогню. Коли повністю охолоне, процідити, додати 1 л горілки (краще самогон). Виходить 5 л лікеру, пити можна уже через тиждень після приготування.
Лікер “Різдвяник”
1 скл. ягід, 1-1,5 скл. цукру, 1 скл. горілки.
В одну банку складати різні ягоди у міру їхнього достигання: 1 скл. ягід, 1 скл. Цукру, 1 скл. горілки і все перемішати. Достигла полуниця – покласти в банку полуницю, цукор і залити горілкою. Достигла смородина – досипати у цю ж банку смородину, цукор і залити горілкою. Далі вишні, цукор, горілка. І т.д. додавати усі сезонні ягоди. Зберігати у темному місці близько пів року, потім процідити і насолоджуватися напоєм у гарній компанії.
04.06.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2020p. На головну сторінку |