Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №973 від 16.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Пиріжки з чорницею та штрейзелем

Пиріжки з чорницею та штрейзелем

500-600гр. борошна, 250мл молока, 14гр. свіжих дріжджів, 1 яйце, 4ст.л.олії, 100гр. цукру, дрібка солі.

Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо. Всипаємо спочатку 500гр. борошна, додаємо олію і починаємо замішувати тісто, воно має відставати від рук, але буде трохи липкувате. Дивимося і якщо треба додаємо ще борошно. Залишаємо в теплому місці на 1 годину. Тим часом готуємо начинку: 2 стакани чорниць миємо, сушимо. 2 ст.л. цукрової пудри змішуємо з 1 ст.л. крохмалю і додаємо до чорниць, струшуємо так, щоб кожна ягідка була припорошена. Якщо додавати цукор, то він просто обсипеться, а так вийде класна начинка, яка майже не витікає. Формуємо пиріжки і даємо відпочити 40 хвилин. Готуємо посипку-штрейзель: перетираємо 50гр. борошна, 25гр. холодного масла і 25 гр. цукру. пиріжки змазуємо збитим яйцем, присипаємо штрейзелем і печемо при 180С 25-30 хвилин. Смачного!
16.07.2020



Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2020p. 
На головну сторінку