|
№973 від 16.07.2020p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо. Всипаємо спочатку 500гр. борошна, додаємо олію і починаємо замішувати тісто, воно має відставати від рук, але буде трохи липкувате. Дивимося і якщо треба додаємо ще борошно. Залишаємо в теплому місці на 1 годину. Тим часом готуємо начинку: 2 стакани чорниць миємо, сушимо. 2 ст.л. цукрової пудри змішуємо з 1 ст.л. крохмалю і додаємо до чорниць, струшуємо так, щоб кожна ягідка була припорошена. Якщо додавати цукор, то він просто обсипеться, а так вийде класна начинка, яка майже не витікає. Формуємо пиріжки і даємо відпочити 40 хвилин. Готуємо посипку-штрейзель: перетираємо 50гр. борошна, 25гр. холодного масла і 25 гр. цукру. пиріжки змазуємо збитим яйцем, присипаємо штрейзелем і печемо при 180С 25-30 хвилин. Смачного!