№973 від 16.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Такий метод заготівлі дозволить зберегти часник до самої весни, а то і довше. Часник не росте, не псується і не пліснявіє. Зубчики залишаються ціленькими і міцними.
• Потім трохи зніміть верхню шкірку, яка сама з легкістю відстає, зріжте стебло часнику.
• Відсортуйте часник на кілька груп. В першу групу приберіть часник в якому вже видно зубчики часнику і головка трохи тріснула – цей часник буде йти в хід в першу чергу.
• До другої групи приберіть часник, який має деякі вади, трохи зіпсувався.
• І для тривалого зберігання (3 група) підійде часник без жодних дефектів.
• Часник, який будете використовувати для тривалого зберігання обробіть наступним чином: місце, де обрізаєте корінці, обпалити над полум’ям свічки або пальника.
• Тепер на дно чистої сухої стерилізованої 3-х літрової банки покладіть 1 ст.ложку сухої золи. Потім наповніть підготовленим часником банку до половини, додайте ще 1 ст.ложку золи й заповніть часником до верху банки. Зверху також додайте 1 ст.ложку золи. Трохи струсіть банку.
16.07.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2020p. На головну сторінку |