№974 від 23.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Це зробити дуже легко. Для цього не потрібна спеціальна техніка.
В духовці:
Стиглі, але не занадто м’які та без ознак псування абрикоси, замочити у воді на 5 хвилин. Розрізати кожну ягоду навпіл, видалити кісточку та трішки вивернути всередину. Розчинити 2 таблетки вітаміну С в 500 мл води та занурити в цей розчин абрикоси, щоб вони не темніли під час сушіння. Викласти ягоди на застелене пергаментом деко, розрівняти та поставити в духовку на верхню полицю. Сушити при температурі 90 градусів протягом 12 годин. Через 6 годин від початку, дістати деко та перевернути абрикоси. Перекласти охолоджену курагу в скляні банки для зберігання.
На сонці:
Температура повітря повинна бути 36 градусів при низькій вологості. Підготовані половинки абрикосів, занурити в розчин вітаміну С на хвилин 5. Перекласти ягоди на металеве або керамічне деко, м’якою частиною догори. Поставити деко на сонці та підкласти кілька листів фольги знизу, щоб підвищити температуру. Зверху вкрити сіткою, щоб не потрапляв бруд та комахи. Термін сушіння 4 доби, але на ніч необхідно заносити абрикоси в будинок або ховати в коробку. Готову курагу помістити на 2 доби в морозилку для знезараження.
Курага містить багато цукру, тому добова норма не повинна перевищувати 150 грамів. Вживати потрібно за 30 хвилин до їжі.
23.07.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.07.2020p. На головну сторінку |