№975 від 30.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Краще зберігається не біла і не червона, а звичайна жовта цибуля. Вона менш вибаглива, менш вимоглива до умов зберігання. Але значною мірою тривалість зберігання цибулі залежить від сорту. Гострі сорти, від яких при нарізанні течуть сльози, зазвичай зберігаються краще, ніж солодкі і напівсолодкі.
Для зберігання можна використовувати ящики, сітки, тканинні мішки, кошики і навіть капронові панчохи. Але не поліетиленові пакети – вони не пропускають повітря! Тара має бути такою, щоб цибулини добре провітрювалися. Не можна складати цибулю товстим шаром, інакше вона на дні може загнити.
Дехто зберігає цибулю вдома, сплітаючи її у коси. Виходить і зручно, і красиво, і повітря вона дезінфікує. Температура у приміщенні, де зберігається цибуля, має бути в межах 18–20 ОС.
Якщо ви зберігаєте цибулю в погребі, періодично (раз у 3–4 місяці) перебирайте її, видаляючи підгнилі цибулини, щоб гниття не поширилося на здорові. Вибирати треба і пророслі цибулини. До речі, проти проростання цибулі є засіб. Дехто після обрізання сухих коренів обмазує «дупку» вапняною пастою. Посадити таку цибулю на зелень вже не вдасться, але зате вона довго зберігатиметься.
30.07.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2020p. На головну сторінку |