№208 від 06.10.2005p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
На диво ясна і тепла осінь дарує безліч можливостей забезпечити себе на зиму харчами. Пропонуємо вам декілька рецептів консервації.
Заготівля
для зимового борщу
На 1 кілограм солодкого перцю візьміть стільки ж стиглих помідорів і ріпчастої цибулі, 2 кілограми буряку, часник за смаком, сіль, перець горошком.
Цибулю і перець наріжте соломкою й обсмажте в рослинній олії до напівготовності.
Помідори наріжте, як на салат, на крупній терці нашинкуйте буряк і все це тушкуйте в рослинній олії (можна в гірчичній олії), помішуючи, приблизно 1 годину.
У тушковані овочі додаємо цибулю, перець, подрібнений часник і сіль. Усе це тушкуємо хвилин 10-15. Наприкінці додати 1 ст. л.оцтової есенції.
У гарячому вигляді заготівлю для зимового борщу розкладаємо у стерилізовані банки і закатуємо. Банки перевертаємо і вкутуємо.
Томати в рожевій ропі
У стерилізовані трилітрові банки покласти нарізані кружальцями 2 невеличкі цибулини, декілька яблучних дольок, 3 кружальця очищеного сирого буряка.
Заповнити банку невеличкими помідорчиками (сливкою) і залити на 20 хвилин окропом.
Потім воду злити і на ній же приготувати ропу: 1,5 л води, 1 ст. л. з гіркою солі, 150 г цукру, 70 г дев’ятипроцентного оцту.
Киплячу ропу влити в банки з помідорами, швидко закататати і вкутати.
Огірки в гірчиці
1 кг дрібних огірків: 150 г ріпчастої цибулі; пучок кропу; півстолової ложки оцту; 250 г сухої гірчиці; 1 лавровий листок; 1 ч. ложка перцю.
Огірки вимити, витерти насухо. Нарізати цибулю й окріп і разом із сухою гірчицею покласти в оцет і нагріти; додати розтертий лавровий лист і перець. Потім, помішуючи, закип’ятити: покласти, обережно перевертаючи їх, у рідину, дати закипіти, зняти з вогню і гарячими разом із рідиною розкласти в банки. Банки закатати.
Салат із баклажанів
10 баклажанів, 10 солодких перців, 10 помідорів, 10 цибулин.
Маринад: 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка столового оцту, 1 склянка води.
Усе нарізати крупними кружальцями, перець порізати часточками, залити маринадом, варити півгодини, закатати гарячим.
Смачного Вам!
06.10.2005 |
Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. На головну сторінку |