![]() |
№977 від 13.08.2020p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Змолоти самому або віддати на помел? Сьогодні апарати, в лічені миті перемелюють цілі кілограми дорогоцінних зерен. Бажаючи заощадити час, більшість з нас вважають за краще не молоти каву самим. Нічого не скажеш, дуже приємно відчувати через пакетик тепло, яке віддають нагріті в процесі перемелювання зерна. Але якраз саме в такі моменти є про що задуматися.
Не рекомендується використовувати електрокавомолки для подрібнення інших продуктів – панірувальних сухарів, перцю і тому подібних. Їх запах, який неминуче і надовго залишиться в кавомолці, відіб’є будь-яке бажання надалі молоти каву за допомогою електрики. Для цих цілей ідеальним варіантом буде відповідна функція кухонного комбайна.
Видів помелу існує декілька, і часто в залежності від них вибирають спосіб приготування кави. Так, грубий або великий помел підійде для заварювання в будь-якому кавнику. Середній, який використовують найчастіше, годиться для приготування кави практично будь-якими способами. Тонкий, а також тонкий помел еспресо призначений для приготування в кавоварках еспресо.
Подрібнена таким чином кава підходить для пропускання через нього гарячого струменя води. Ну а надто тонкий, або порошкоподібний, помел, необхідний для варіння справжньої кави по-турецьки. При цьому використовується джезва або турка, в яку потрібно засипати максимально подрібнені зерна.
13.08.2020 |
Рівне-Ракурс №977 від 13.08.2020p. На головну сторінку |