№979 від 27.08.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Чому чай необхідно вживати в гарячому вигляді? Наприклад, американці в позаминулому столітті ввели моду на холодний чай. У південних штатах більшу частину року дуже волого і жарко, тому гарячий чай пити якось незручно. А ось англійці п’ють гарячий чай, ще й з додаванням молока зовсім не через те, що за вікном холодно.
Вчені довели, що люди, які випивають по одній і більше чашок в день гарячого чорного чаю, знижують ризик серцевих нападів на сорок чотири відсотки. Гарячий чай допомагає знизити рівень холестерину і тиск, що допомагає знизити ризик виникнення діабету.
Зелений чай в гарячому вигляді запобігає виникненню такого захворювання, як остеопороз. У кістковій тканині рівень мінеральної щільності підтримують антиоксиданти. Остеопороз з’являється, коли відбувається деформація в кістках. Тому, якщо у людини дуже ослаблені кістки, їй просто необхідно регулярно пити гарячий зелений чай. У дуже гарячому стані цей напій може підвищити опірність раку, особливо раку шкіри і товстої кишки. Підтверджує цей факт вдала боротьба з лейкемією на ранніх стадіях захворювання.
Температура чаю – це, звичайно, справа погоди і смаку. Але смакові рецептори людини сприймають краще саме гарячий чай, посилаючи в мозок сигнали. Мозок інтерпретує ці сигнали як ароматний, солодкий і приємний смак. Завдяки цьому у людей підвищується настрій, втім як і від солодощів, які привносять частинку радості в похмурий день.
Звичайно, якщо необхідно пити цілющі чаї, зроблені на основі різних трав, то не варто їх пити у вигляді окропу, обпалюючи рот. Краще розбавити свій відвар необхідною кількістю холодної кип’яченої води, щоб можна було його випити швидше. Нехай це не принесе великого задоволення, зате здоров’ю від такого способу буде тільки краще.
27.08.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. На головну сторінку |