Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №979 від 27.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ці кулінарні секрети приховують хороші господині!

Банани можуть замінити яйця в тісті для печива або пирога. Половинка банана = 1 яйце.

Якщо збираєтеся натерти твердий сир, змастіть тертку олією: сир не склеїться, а терка вимиється дуже легко!

Найсмачніші котлети вийдуть з фаршу, який постоїть 5-6 год разом з нарізаною цибулею, сіллю і спеціями в холодильнику. М’ясо трохи замаринується, котлети будуть набагато смачнішими!

Щоб котлети були соковитішими, додайте у фарш кілька ложок крохмалю. При смаженні він швидко схопиться й утворить на поверхні скоринку, яка не дасть випаровуватися соку.

Видалити плями скотчу на склі допоможе звичайна олія. Змастіть нею проблемне місце, залиште на 10 хв і витріть залишки скотчу паперовою серветкою.

Молоко закипить швидше, якщо додати в нього дрібку цукру.

Варіть м’ясо з кісточкою, поклавши його в спочатку холодну воду, а м’якоть без кісток опускайте в окріп.

Для овочевого бульйону кладіть овочі в холодну воду. Якщо вам потрібно відварити смачні овочі без бульйону, то покладіть їх у каструлю, коли вода закипить.

Перевірити свіжість яєць можна, опустивши їх у соляний розчин (на літр води 100 г солі). Старі яйця спливуть, а свіжі опустяться на дно посуду.

У фарші для котлет яйця можна замінити картопляним крохмалем (2 ст. ложки крохмалю на 0,5 кг фаршу).

Для солоних страв використовуйте як підсилювач смаку цукор, а для солодких – сіль (у мінімальній кількості).

Смажене м’ясо буде соковитим, якщо спочатку його обсмажити на сильному вогні до легкої скоринки, а продовжувати готувати на малому вогні.

27.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. 
На головну сторінку