№981 від 10.09.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 14 булочок по 50 грам: 150 мл молока; 150 мл води; 500 гр.борошна; 14 гр. свіжих дріжджів; 1 ч.л. солі; 30 гр. вершкового масла кімнатної температури; 1 яйце для змазування булочок; льон, кунжут, крупна сіль для посипки (опціонально). Для лаугу: 1 л води; 1 ст.л. солі; 2 ст.л. соди.
Для лаугу воду доводимо до кипіння з сіллю та содою, опускаємо кожну заготовку в окріп на 30-40 секунд, не даємо спливати на поверхню. Викладаємо, щоб охолонули кілька хвилин. Приварені булочки кладемо на деко, змазуємо збитим яйцем, робимо один-два косі надрізи і за бажанням присипаємо доданками.
Відразу ставимо в духовку на 20-25 хвилин при 180С, до утворення гарного темно-золотистого кольору.
10.09.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. На головну сторінку |