Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №981 від 10.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Заварюємо шипшину за правилами Наталії Земної

Заварюємо шипшину за правилами Наталії Земної

Якщо щодня приймати шипшину, можна надовго забути про хвороби серця.

Вчені провели експеримент. Вони запропонували людям щодня пити напій із шипшини протягом шести тижнів. При цьому фіксувалися: рівень кров’яного тиску, чутливість до інсуліну, зміна ваги, холестерин в крові.

Після закінчення відведеного терміну всі шкідливі показники знизилися. Так, у середньому тиск впав на 3,4?%, а рівень холестерину – майже на 5-6?%. Укупі ці фактори зменшували ризик розвитку хвороб серця у людей на 17?%.

Відомо, що в шипшині багато вітаміну С і він має протизапальний ефект. Наприклад, в ході одного дослідження 2007 року вдалося з’ясувати наступне: люди, які щоденно вживали капсули з шипшиною, відзначали на 40?% зниження гостроти суглобових болів і на 25?% поліпшення мобільності.

Мудра порада Наталі Земної, як правильно приготувати відвар шипшини: важливо чітко дотримуватися правил і дозування.

Беремо 7 (саме у такій кількості плодів міститься добова доза вітаміну С) плодів шипшини і заливаємо їх 1 л води. Близько години тримаємо на вогні, таким чином виварюючи всі амінокислоти.

Одержаним відваром заливаємо ще 7 плодів шипшини, але вже у термосі. Настоюємо 8 год., тобто з вечора до ранку. Вранці настій готовий до вживання. Випити його слід упродовж дня.

А 7 плодів, які ми клали у термос (вони настоювалися, але не відварювалися), тепер поміщаємо у каструлю, заливаємо 1 л води і знову близько години виварюємо.

10.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. 
На головну сторінку