№981 від 10.09.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Якщо щодня приймати шипшину, можна надовго забути про хвороби серця.
Після закінчення відведеного терміну всі шкідливі показники знизилися. Так, у середньому тиск впав на 3,4?%, а рівень холестерину – майже на 5-6?%. Укупі ці фактори зменшували ризик розвитку хвороб серця у людей на 17?%.
Відомо, що в шипшині багато вітаміну С і він має протизапальний ефект. Наприклад, в ході одного дослідження 2007 року вдалося з’ясувати наступне: люди, які щоденно вживали капсули з шипшиною, відзначали на 40?% зниження гостроти суглобових болів і на 25?% поліпшення мобільності.
Мудра порада Наталі Земної, як правильно приготувати відвар шипшини: важливо чітко дотримуватися правил і дозування.
Беремо 7 (саме у такій кількості плодів міститься добова доза вітаміну С) плодів шипшини і заливаємо їх 1 л води. Близько години тримаємо на вогні, таким чином виварюючи всі амінокислоти.
Одержаним відваром заливаємо ще 7 плодів шипшини, але вже у термосі. Настоюємо 8 год., тобто з вечора до ранку. Вранці настій готовий до вживання. Випити його слід упродовж дня.
А 7 плодів, які ми клали у термос (вони настоювалися, але не відварювалися), тепер поміщаємо у каструлю, заливаємо 1 л води і знову близько години виварюємо.
10.09.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. На головну сторінку |