Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №986 від 15.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Три проблеми, які можуть «маскуватися» під зубним болем

Три проблеми, які можуть «маскуватися» під зубним болем

Ви не можете заснути від болю в щелепі, а вдень – думати ні про що інше. Але ваш стоматолог впевнений, що всі зуби здорові. Так, зубний біль може вас завести не в кабінет стоматолога, а на прийом до невролога.

Подразнення трійчастого нерва

Трійчастий нерв складається з трьох гілок – очноямкової, верхньощелепної і нижньощелепної. Подразнення верхньощелепної гілки може привести до болю в області верхньої щелепи, а нижньощелепної – в області нижньої.

Що робити? Якщо стоматолог говорить, що із зубами все в порядку, а щелепи болять – зверніться до лікаря-невролога. Він призначить ліки або фізіотерапію, які знімуть подразнення трійчастого нерва.

Напад стенокардії

Коли серцю не вистачає кисню, подразнюються рецептори і створюється враження, що болять зуби. Як правило, такий біль виникає при фізичному навантаженні, наприклад при підйомі сходами, і може супроводжуватися болем за грудиною, пітливістю й задишкою.

Що робити: якщо ваші симптоми збіглися з перерахованими, зверніться до кардіолога!

Гайморит

Гайморит – це запалення гайморових пазух. Воно може проявлятися і зубним болем теж. Виявити запалення допоможе рентгенографія пазух носа.

Що робити: звернутися до лікаря-отоларинголога. Він призначить необхідні дослідження. Якщо вони виявлять, що в гайморових пазухах скопився гній, його видалять і призначать курс антибіотиків.

ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯМ ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!!!!

15.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2020p. 
На головну сторінку