|
№989 від 05.11.2020p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Ракурс розваг

Гарячий шоколад
На 10-12 порцій:
700 мл молока;
100 мл вершків від 20?%;
70 гр. цукру;
200 гр. чорного шоколаду;
для гурманів можна додати кілька кришталиків солі.
Готуємо суху карамель з цукру – для цього на дно товстостінної каструлі насипаємо цукор і чекаємо поки він розплавиться та набуде янтарного кольору. При цьому помішувати не можна, можна лише акуратно нахиляти каструлю в різні сторони для рівномірного нагріву цукру. Окремо підігріваємо вершки, вливаємо в карамель і перемішуємо вінчиком, щоб вся карамель розчинилася. Тоді додаємо молоко (температура неважлива) і доводимо до кипіння. Всю суміш виливаємо на шоколад, розмішуємо, а в ідеалі – пробиваємо блендером. Подаємо відразу.