№989 від 05.11.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Багатьом знайома ситуація: готувалися до свята, напекли багато солодощів (тортів чи пляцків), але все не з’їли. Не викидати ж! Ми розповімо, які десерти можна заморожувати і як правильно це робити, щоб вони залишилися як свіжі.
• Заморожувати можна пляцки і торти, перемазані масляним або заварним кремом.
• Кажуть, що розморожений “Спартак іще смачніший за свіжий.”
• Для заморожування не підходить сметанний або крем зі збитих вершків, бо після танення він може розшаруватися.
• Не варто заморожувати заливні чізкейки (з додаванням желатину), інакше після розморожуванням можуть зріднути.
• Також можна заморожувати самі коржі, не перемазані кремом.
• Перед заморожуванням торт потрібно порізати на порційні шматки, дуже щільно обгорнути у харчову плівку та кілька торбинок або скласти у контейнер, щоб десерти не набралися стороннього запаху.
• Найкраще зберігати торти в окремій морозильній камері або принаймні у тій, де лежать овочі і фрукти, але не м’ясо.
• Розморожувати торти і пляцки треба тільки в холодильнику (покласти на ніч, щоб поступово відтанули)!
05.11.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 05.11.2020p. На головну сторінку |