Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Додайте вершковому маслу смаку

Додайте вершковому маслу смаку

Звичайне вершкове масло можна зробити смачнішим і кориснішим, якщо збагатити його різними натуральними компонентами.

Шоколадне масло. Узяти 250 г розм’яклого за кімнатної температури домашнього вершкового масла або стандартну пачку магазинного від перевіреного виробника. Додати 2 ч. л. какао-порошку, яке містить антиоксиданти, потрібні людині для боротьби з вільними радикалами – чинниками багатьох хвороб. Можна додати порошку кориці, імбиру, натуральної ванілі – за уподобанням. Усе збити до однорідної маси міксером, блендером чи просто виделкою. Мастити на хліб, вівсяне печиво (найкорисніше серед магазинного), млинці тощо. Якщо любите солодке – додайде до масла за смаком цукор чи змастіть зверху бутерброд тонким шаром меду.

Зелене масло. Основа така сама – розм’якле вершкове масло. Порізати і додати до масла 2-3 листочки кульбаби (вимочені попередньо годину в підсоленій воді), 4-5 гілочок молодої кропиви, по кілька стебел петрушки, кропу, кілька пір’їн зеленого часнику та цибулі (можна виростити на підвіконні). Збити все міксером, блендером чи виделкою. За смаком можна присолити. Мастити на хліб чи тости, вживати з борщами, супами тощо, як самостійну їжу. Зберігають масло в холодильнику.

12.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2020p. 
На головну сторінку