Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

За часовою стрілкою чи проти?

Як правильно обертати вазони

Час від часу горщики з вазонами треба обертати. Якщо цього не робити, крона витягуватиметься в один бік, до сонця. Але як краще обертати горщики: за годинниковою стрілкою чи проти? Як це впливає на ріст рослин, розповідає квітникарка Олена Приходько.

В якій бік обертати горщики з вазонами, у більшості випадків немає різниці. Головне, обертати завжди потроху, не більше як на 10-20 градусів, і завжди в один і той самий бік. Для цього краще усі горщики на одному підвіконні з однаковим інтервалом часу, наприклад, раз на тиждень, обертати в один бік, наприклад, за часовою стрілкою. Тоді ви не зіб’єтеся, крона освітлюватиметься, а отже, формуватиметься рівномірно.

Винятком є ??рослини-ліани: деякі з видів рослин закручуються за годинниковою стрілкою, а деякі – проти. Тому горщик з такою рослиною для кращого освітлення бажано повертати в бік зростання і закручування пагонів навколо опори.

Але не всі вазони варто обертати. Квітучі рослини у період закладання бутонів, цвітіння краще не зачіпати. Особливо чутливі рослини (наприклад, азалія, гібіскус, шлюмбергера, цитрусові) вкрай негативно ставляться до повертання горщика. Вони можуть скинути усі бутони і квіти. Тому горщик з такою ніжною рослиною потрібно позначити, щоб він стояв на підвіконні завжди в одному і тому ж положенні.

12.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2020p. 
На головну сторінку