№992 від 26.11.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Сприяють травленню, знижують рівень цукру у крові
Секрет у тому, що маленький кислий фрукт благотворно впливає на травний тракт. Численні дослідження показали, що вживання в їжу лимонів, як соку, так і шкірки, сприяє нормалізації процесів засвоєння поживних речовин. Разом з фізичними вправами і здоровим раціоном харчування це сприяє зменшенню зайвих кілограмів.
До того ж, вітамін С, якого так багато в лимоні, підвищує імунітет у зимовий час, значна його кількість в організмі прискорює процес одужання при алергії, туберкульозі, ревматизмі, а переломи, опіки і рани швидше загоюються.
Лимони містять 7-8?% лимонної кислоти, чим не можуть похвалитися інші фрукти. Ця речовина вступає у взаємодію з іншими ферментами і кислотами, стимулюючи травлення і виділення шлункових соків. Навіть невеликий шматочок лимона здатний благотворно вплинути на процес перетравлення їжі й знизити ризики підвищення цукру в крові.
Лікувальним властивостям лимона і його вживання в їжу люди приділяли вже у давнину велику увагу. Згідно дослідженню, опублікованому в журналі американського Інституту харчування, пектин, що міститься в цедрі лимона, здатен на 4 години приглушити відчуття голоду. Також вітамін C не тільки здатний мобілізувати захисні сили організму на боротьбу з холодом, а також, згідно з твердженнями дослідників університету Арізони, сприяє ефективному травленню і, як наслідок, схудненню.
Лимонний сік збільшує кислотність і, тим самим, допомагає засвоювати кальцій, який заміщає в клітинах жир. При цьому вживання лимона не означає, що людина повинна сідати на жорстку дієту і відмовлятися від решти продуктів. Вчені вважають, що можна продовжувати їсти навіть продукти з високим вмістом протеїнів, зокрема – сир. Все, що потрібно, – це стежити за тим, щоб щоденний раціон включав декілька столових ложок лимонного соку або трохи лимонної м`якоті.
26.11.2020 | ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯМ ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!!!! |
Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2020p. На головну сторінку |