Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №285 від 29.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думки вголос

Вибори пройшли - ну й плебісцит з ними!

Вибори пройшли - ну й плебісцит з ними!

Минулого понеділка телеканал “Рівне 1” провів у прямому ефірі цікаве ток-шоу, присвячене річниці виборів. Присутні народні депутати відповідали на питання журналістів та телеглядачів.

Цікавість цього шоу, на думку автора, в тому, що воно показало, наскільки далеко одна від одної знаходяться позиції різних політичних сил. Юрій Кичатий, який представляє Партію Регіонів, розповідав про зроблене, зокрема, про виділення урядом коштів для добудови дороги в Рокитнівському районі, чому, за його словами, посприяли депутати-регіонали. Депутатка Лілія Григорович хвалила президента та різко критикувала коаліцію, що теж не дивно, бо вона є депутатом від НСНУ. Представник соціалістів хвалив СПУ і відбивався від журналістів, які активно критикували соціалістів за союз із регіоналами.

Під час усього прямого ефіру автора не залишала думка, що депутати говорять трохи не про те. Вони всі - у сьогоднішньому дні, в боротьбі. Але за рік стало ясно, що ситуація в країні дуже складна. Розподіл на Захід та Схід, який яскраво проявився під час президентських виборів не тільки не зник, а, навпаки, загострився ще більше.

Наприклад, рік тому переможниця виборів - Партія Регіонів - отримала на Рівненщині трохи більше семи відсотків голосів. Тобто політичні уподобання мешканців області абсолютно не співпадають з розподілом сил у парламенті. Однак рішення цього парламенту і призначеного ним уряду вони мусять виконувати. Парадокс? Не дуже. Усе було б нормально, аби політичні сили, які домінують і будуть домінувати на Заході та Сході, вміли домовлятися про спільну позицію у стратегічних питаннях.

Однак, як показало ток-шоу, позиції Партії Регіонів та НСНУ протилежні, і цим усе сказано. Розмов про єднання у політиків багато, а тим часом брак єдиної сильної прогнозованої політики боляче б’є по суспільству, викликаючи зневіру багатьох у владі, як у інституті, який захищає громадян.

29.03.2007Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2007p. 
На головну сторінку