Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чим замінити яйця у пирогах, бісквіті, млинцях, сирниках

Чим замінити яйця у пирогах, бісквіті, млинцях, сирниках

Іноді буває: зібрався щось спекти, а яйця закінчилися і в магазин йти ніколи. Це не проблема! У деякій випічці яйця можна замінити.

Чим замінити яйця у тісті

Основне завдання яєць у тісті – поєднати інгредієнти. У такому разі одне яйце у випічці можна замінити на один з продуктів із цього переліку:

• 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю і 2 ст. ложки води, перемішати до однорідності.

• 2 ст. ложки картопляного крохмалю.

• 2 ст. ложки вівсяних пластівців і 2 ст. ложки води (розмочити перед тим, як додавати в тісто) – підходить для млинців.

• 3 ст. ложки майонезу. Врахуйте, що в складі майонезу, окрім пісного, є яйця. Тому не підходить для тих, хто дотримується посту.

Чим замінити яйця у бісквітах і брауні

Якщо яйця – основа бісквіту або брауні, то їх повноцінно не замінити нічим. Але якщо у рецепті 1-2 яйця, можна використати замінник. Яйця надають бісквітам і брауні вологості і пишності. Це завдання можуть виконати такі інгредієнти:

• 0,5 стиглого банана (зробити пюре),

• 3 ст. ложки яблучного, грушевого, персикового, сливового або гарбузового пюре.

• 50 г м’якого тофу (подрібнити блендером).

• 0,5 стиглого банана і 0,25 ч. ложки розпушувача.

• 1 ч. ложка соди та 1 ст. ложка оцту.

Чим замінити яйця у сирниках

Якщо сир не дуже сухий, сирники можна приготувати і без яєць. Якщо сир сухий, замість одного яйця можна додати:

• 1 ст. ложку картопляного крохмалю, 1 ст. ложку сметани та 1 ст. ложку води.

• 0,5 подрібненого стиглого банана.

• 2 ст. ложки манної крупи.

Чим замінити яйця для змазування тіста

Перед тим як поставити пироги в духовку, їх найчастіше змащують збитим яйцем. Тоді вони мають апетитну рум’яну скоринку. Якщо ж у вас закінчилися яйця, випічку можна змастити одним із цих продуктів. До речі, якщо додати дрібку куркуми, випічка матиме гарний жовтуватий колір, або цукор 1:1 або 1:2.

• теплою водою;

• сметаною;

• розтопленим маслом;

• молоком;

• олією;

• міцним чорним чаєм.

17.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. 
На головну сторінку