№995 від 17.12.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Гарбузове насіння містить багато мікро- і макроелементів, воно є рекордсменом за багатьма показниками. Наприклад, 100 г насіння гарбуза містить 1233 мг фосфору. А це 153?% добової потреби організму! У 100 г насіння 592 мг магнію. Це 148?% добової потреби для дорослої людини. Але б’є всі рекорди марганець. Лише 50 г насіння забезпечує організм на 100?%. Багато у насінні калію (809 мг), заліза (8,82 мг), цинку (7,81 мг).
2. Гарбузове насіння дуже корисне чоловікам, адже є натуральним засобом для профілактики простатиту.
3. Жінкам теж не варто відмовлятися від задоволення поласувати насінням гарбуза. Завдяки йому волосся стане красивішим, а шкіра довше залишатиметься молодою.
4. Це чудовий антидепресант. Помічено, що жменя насіння покращує настрій не гірше, ніж шоколад чи інші солодощі.
5. Гарбузове насіння корисне для хворих суглобів і кісток. Деякі його компоненти дуже ефективні в боротьбі з артритом. А завдяки високому вмісту цинку відновлюється щільність кісткової тканини, тож це є профілактикою остеопорозу.
6. Цинк, якого багато у гарбузовому насінні, покращує пам’ять, зміцнює серцевий м’яз і знижує загальну стомлюваність.
7. Насіння гарбуза ефективно знижує рівень цукру в крові, дозволяє позбутися хронічних закрепів, виводить з організму свинець та кадмій.
Зауважте, не рекомендується надмірне вживання насіння гарбуза людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку, погану прохідність кишківника. Якщо насіння з’їсти занадто багато, то можна спровокувати загострення виразкової хвороби шлунка. Ще одна проблема – висока калорійність гарбузового насіння. Адже в 100 г цього чудового і корисного природного продукту – 550 кілокалорій.
17.12.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. На головну сторінку |