Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Сім причин щодня з’їдати по жмені гарбузового насіння

Гарбузове насіння містить багато мікро- і макроелементів, воно є рекордсменом за багатьма показниками. Наприклад, 100 г насіння гарбуза містить 1233 мг фосфору. А це 153?% добової потреби організму! У 100 г насіння 592 мг магнію. Це 148?% добової потреби для дорослої людини. Але б’є всі рекорди марганець. Лише 50 г насіння забезпечує організм на 100?%. Багато у насінні калію (809 мг), заліза (8,82 мг), цинку (7,81 мг).

1. Гарбузове насіння стабілізує кров’яний тиск і особливо корисне гіпертонікам.

2. Гарбузове насіння дуже корисне чоловікам, адже є натуральним засобом для профілактики простатиту.

3. Жінкам теж не варто відмовлятися від задоволення поласувати насінням гарбуза. Завдяки йому волосся стане красивішим, а шкіра довше залишатиметься молодою.

4. Це чудовий антидепресант. Помічено, що жменя насіння покращує настрій не гірше, ніж шоколад чи інші солодощі.

5. Гарбузове насіння корисне для хворих суглобів і кісток. Деякі його компоненти дуже ефективні в боротьбі з артритом. А завдяки високому вмісту цинку відновлюється щільність кісткової тканини, тож це є профілактикою остеопорозу.

6. Цинк, якого багато у гарбузовому насінні, покращує пам’ять, зміцнює серцевий м’яз і знижує загальну стомлюваність.

7. Насіння гарбуза ефективно знижує рівень цукру в крові, дозволяє позбутися хронічних закрепів, виводить з організму свинець та кадмій.

Зауважте, не рекомендується надмірне вживання насіння гарбуза людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку, погану прохідність кишківника. Якщо насіння з’їсти занадто багато, то можна спровокувати загострення виразкової хвороби шлунка. Ще одна проблема – висока калорійність гарбузового насіння. Адже в 100 г цього чудового і корисного природного продукту – 550 кілокалорій.

17.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. 
На головну сторінку