Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Не підтримала, а взяла до відома – обласна рада заслухала звіт голови адміністрації

Не підтримала, а взяла до відома – обласна рада заслухала звіт голови адміністрації

Одним із питань порядку денного нинішнього засідання сесії Рівненської обласної ради став звіт голови облдержадміністрації про стан виконання делегованих повноважень. З ініціативою заслухати очільника виконавчої гілки влади на Рівненщині виступив голова обласної ради Сергій Кондрачук одразу після свого обрання – під час першого пленарного засідання 2 грудня. Наступного дня відповідний проєкт рішення оприлюднили на офіційному сайті облради.

Це питання депутати розглядали першим. Упродовж майже пів години Віталій Коваль розповідав про досягнення на посаді, ілюструючи свій виступ інфографікою та відео.

Після цього депутати мали можливість задати голові ОДА запитання та висловити свої зауваження. Більшість стосувалися проблемних питань, зокрема, й на округах.

Так, депутат Олександр Дехтярчук озвучив проблему щодо бюджетної заборгованості, яка склалася наприкінці року в деяких районах Рівненщини і спричинила мільйонні борги, зокрема, й із зарплат бюджетникам. До слова, на сесії депутати прийняли відповідне Звернення до прем’єр-міністра України, в якому гостро наголосили на цій проблемі.

Стурбовані обранці і станом справ у галузі культури, вирішення проблем якої у звіті вони не почули. «А їх (проблем) чимало. Ми з колективом чекали різдвяно-новорічних свят, підготували спеціальну програму та святковий репертуар. А тепер маємо офіційні обмеження проводити такі заходи», – зауважив депутат обласної ради, художній керівник Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів. Спільно з депутатами з інших фракцій він закликав виконавчу владу приділяти більше уваги проблемам культури, шукати способи, як її підтримати, – надто в період пандемії.

Освоєння коштів так званого «ковідного» фонду – також було серед питань, які депутати адресували Віталію Ковалю. Зокрема, чому понад два десятки мільйонів гривень за освітньою програмою НУШ спрямовуються на закупівлю дезінфікуючих засобів у заклади освіти, а не на придбання навчального інвентаря, методичної літератури, меблів тощо.

Цікавило депутатів і освоєння коштів Державного фонду регіонального розвитку в рамках програми «Велике будівництво». Представники різних фракцій наголосили, що більшість об’єктів, про які звітує нинішній керівник адміністрації, були розпочаті ще за попереднього керівництва області. У той же час, висловили побажання, аби в бюджеті наступного року були максимально враховані ті об’єкти, які реально завершити у 2021-му.

Говорили про необхідність добудувати школу та басейн в Костополі, завершити будівництво школи в селі Озерці Володимирецького району, відкрити для дітей новий, добудований цьогоріч дитячий садок у Березному, нагадали про проблемний понтонний міст у місті Дубно через річну Іква. Наголошували й на інших питаннях, вирішення яких чекають в різних населених пунктах Рівненщини.

Загалом, звіт голови облдержадміністрації депутати розглядали майже дві години. Після чого інформацію взяли до відома. Саме це і було передбачено проєктом рішення.

17.12.2020Відділ пресслужби Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. 
На головну сторінку