№997 від 31.12.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Як себе поводити під час новорічних канікул за столом, щоб насолодитися святковими делікатесами і дотриматись принципів здорового харчування?
– До кожної м’ясної або рибної страви обов’язково з’їдайте дві порції овочів.
– Обережно з м’ясом, особливо після посту. Велика його кількість причина появи чи загострення подагри і захворювань ШКТ.
– Вживайте більшу кількість клітковини. Щоб допомогти роботі кишківника, пам’ятаймо про клітковину, яка діє як “віник”, просуває далі харчовий вміст по ШКТ.
– Джерела клітковини – це овочеві страви, наприклад: вінегрет, капуста з грибами та каші (гречка, пшоно, пшениця, тощо).
– Фрукти та компот з сухофруктів – це також порції клітковини, які спонукають кишківник до роботи. Але компот без цукру. Через кілька годин після приготування він буде солодкий.
– Пам’ятайте про режим харчування, це дає змогу контролювати відчуття голоду. Голод у поєднанні з ароматом страв не дозволить вам робити розумну порцію та насолодитися святковими стравами.
– Вживайте достатню кількість води між прийомами їжі.
Я знаю, що зробити здоровий вибір на свята просто, якщо не тільки їжі присвячувати весь свій час!
31.12.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 31.12.2020p. На головну сторінку |