Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №997 від 31.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Головні правила різдвяного застілля

Головні правила різдвяного застілля

Як себе поводити під час новорічних канікул за столом, щоб насолодитися святковими делікатесами і дотриматись принципів здорового харчування?

На що звернути увагу у харчуванні під час свят:

– До кожної м’ясної або рибної страви обов’язково з’їдайте дві порції овочів.

– Обережно з м’ясом, особливо після посту. Велика його кількість причина появи чи загострення подагри і захворювань ШКТ.

– Вживайте більшу кількість клітковини. Щоб допомогти роботі кишківника, пам’ятаймо про клітковину, яка діє як “віник”, просуває далі харчовий вміст по ШКТ.

– Джерела клітковини – це овочеві страви, наприклад: вінегрет, капуста з грибами та каші (гречка, пшоно, пшениця, тощо).

– Фрукти та компот з сухофруктів – це також порції клітковини, які спонукають кишківник до роботи. Але компот без цукру. Через кілька годин після приготування він буде солодкий.

– Пам’ятайте про режим харчування, це дає змогу контро­лювати відчуття голоду. Голод у поєднанні з ароматом страв не дозволить вам робити розумну порцію та насолодитися святковими стравами.

– Вживайте достатню кількість води між прийомами їжі.

Я знаю, що зробити здоровий вибір на свята просто, якщо не тільки їжі присвячувати весь свій час!

31.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 31.12.2020p. 
На головну сторінку