№1000 від 28.01.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
І перше, це ретельно промити крупу, а якщо це не буде зроблено на стадії підготовки – сама готова страва буде гірчити. І робити це варто під холодною водою, помістивши крупу в сито, просто перемішуючи руками.
А вже після готування крупу варто залишити під кришкою ще як мінімум хвилин на 5-7, а вже після просто перемішати дерев’яною виделкою. Це надасть страві неймовірної легкості і пухнастості. У процесі готування, зерно варто засипати в холодну воду і дочекавшись того, коли вона закипить – варити хвилин 15 на середньому вогні.
Якщо ж готуєте кашу в духовці – поміщають зерно в жароміцний посуд, знову таки додають саме холодну воду і ставлять на 25 хвилин в шафу, виставивши температуру в 180-190 градусів.
Помилки, які роблять господині при приготуванні кіноа
Ця екзотична крупа все більше набирає обертів в принципах здорового харчування. Але як правильно її приготувати?
Кіноа як крупа вельми корисна і поживна, але за умови її правильного варіння. І у даному разі візьміть до уваги ряд порад.
1. Перед самим початком варіння саме зерно варто ретельно перебрати, а також промити під проточною водою, а щоб зерно не розлетілося – просто помістіть його в емальовану посудину.
2. Також для отримання якісної страви саме зерно варто ретельно бланшувати. Просто треба саме зерно помістити в сито, а далі на кілька секунд помістити в окріп. Головне не тримати в цьому випадку більше 30 секунд, так кіноа стане жорсткою і придбає нехарактерний присмак гіркоти.
3. Щоб правильно зварити екзотичну кашу, варто дотримуватися правильного балансу самого зерна і води. І в цьому відношенні просто треба дотримуватися принципу –1 частина зерна і 2 частини води. Якщо не дотримати дане правило, і води буде менше норми – крупа просто не довариться.
28.01.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.01.2021p. На головну сторінку |