Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1000 від 28.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Ці 5 звичок варто мати тим, у кого є діабет

Вважається, що до 50?% дорослого населення планети може страждати на діабет 1 або 2 типу, або предіабет. Усі патології асоційовані з порушенням обміну речовин і впливають на те, як тіло використовує цукор у крові.

Організму потрібно багато сил, щоб боротися з діабетом, – для цього, зокрема, лікарі рекомендують утримуватися від вживання алкоголю, паління або продуктів з високим вмістом цукру.

Експертами були названі п’ять особливо корисних звичок, якщо людина страждає на діабет.

Щоденні вправи

Біг підтюпцем, плавання, їзда на велосипеді або танці – усе це покращує природні механізми контролю рівня цукру у крові, оскільки змушують напружуватися м’язам, що використовують глюкозу. Також завдяки щоденним навантаженням загострюється чутливість до інсуліну, що служить профілактикою інсуліно­резистентності.

Достатнє споживання води

Гідратація тіла знижує ризик серйозного пошкодження клітин крові, сприяє підтриманню рівня цукру у межах норми.

Уникнення стресу

Коли ми перебуваємо у стані стресу, виділяються певні гормони, під впливом яких підвищується концентрація цукру в організмі. Захоплення йогою і медитацією, щоб тримати під контролем стрес, є одним з найбільш корисних за наявності діабету.

Контроль ваги

Людина, яка не страждає на ожиріння, має менший ризик розвитку серйозних захворювань, включаючи діабет, а також ускладнень, якщо він вже є. Надлишки жиру асоціюються із запаленням, яке є пусковим механізмом для обмінних порушень, властивих діабету.

Достатній сон

Достатня кількість сну дуже важлива для здорового духу і тіла – безсоння може безпосередньо впливати на рівень цукру у крові, а також збільшувати вагу, провокуючи гормональний дисбаланс. Для профілактики різких коливань рівня глюкози важливо спати не просто достатньо, але й добре – сон не повинен бути поверхневим і занадто чуйним.

28.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.01.2021p. 
На головну сторінку