№1002 від 11.02.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Ароматизована олія чудово підійде для заправки салатів та приготування різноманітних страв.
Оливкова олія з орегано
Добре підходить до рибних, м’ясних і овочевих страв.
На 400 мл оливкової олії чайна ложка орегано. Настоювати 2 тижні в темному місці, періодично помішуючи.
Оливкова олія з часником і базиліком
Підійде до салатів, м’ясних страв, овочів.
На 750 мл оливкової олії 2 попередньо висушених гілочки базиліку, 3 зубчики часнику, 4 зернятка коріандру, 8 горошин чорного перцю. Настоювати 2 тижні в темному місці.
Оливкова олія з часником
Відмінно підходить для заправки м’ясних та бобових салатів, пасти.
На стакан оливкової олії взяти зубчик часнику і стручок червоного гострого перцю без насіння, все подрібнити. Влити олію в ємність з герметичною кришкою, додати часник і перець, збовтати, закрити і залишити на 5 днів.
Оливкова олія з лавровим листом
Для заправки м’ясних салатів.
На склянку олії взяти 5-6 лаврових листків, зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 ягоди ялівцю. У ємність з герметичною кришкою влити олію, додати подрібнений лавровий лист, часник, перець (цілий), ялівець (цілий). Збовтати, закрити кришкою, залишити на 5 днів, після чого олію відфільтрувати через лляну тканину.
Оливкова олія з кропом
Добре підходить до рибних страв, картопляних салатів.
На склянку оливкової олії взяти 4 гілочки кропу. Можна додати кілька горошин чорного перцю і ялівцю. Готується два тижні, після чого масло необхідно профільтрувати через лляну тканину.
Оливкова олія з м’ятою
Оливкова олія з м’ятою – для заправки салатів зі свіжих овочів.
На склянку оливкової олії 4 гілочки м’яти, трохи зеленої цибулі. Все помістити в пляшку, додати подрібнені горошини чорного і зеленого перцю, залишити на місяць. Пляшку треба періодично струшувати. Потім олію профільтрувати через лляну тканину.
11.02.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2021p. На головну сторінку |