Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1004 від 25.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Метеозалежність:

як знизити негативні симптоми при різкій зміні погоди

Різку зміну погоди може відчувати кожен з нас. Подібні зміни відбиваються на організмі як молодих людей, так і людей у віці. Що робити, щоб погода не змогла вибити зі звичного ритму життя і не погіршила самопочуття?

Ігнорувати екстремальні зміни погодних умов категорично не рекомендується медиками. У такий період необхідно бути особливо уважними до свого здоров’я. У першу чергу берегти себе необхідно всім, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, і людям поважного віку. Люди, які в минулому перенесли інфаркт або інсульт, повинні залишатися вдома. Зайве навантаження на організм в період зміни погоди може привести до повторення серцевого нападу.

Фахівці рекомендують всім, хто зіткнувся з серйозними захворюваннями серця або судин, досяг похилого віку, страждає різними хронічними хворобами, кожен день давати собі відпочинок як мінімум протягом 10 хвилин. Для цього варто лягти на ліжко, а ноги краще розташувати на подушці, щоб вони були на рівень вище, ніж все тіло. Навіть короткостроковий відпочинок дозволить розслабитися.

У дні мінливої погоди дуже важливо зберігати спокій. Багато людей, чиє самопочуття залежить від того, що відбувається за вікном, стикаються з нападами паніки, коли насувається чергове різке погіршення погодних умов. Відчуття страху і напади панічних атак можуть привести до стрибків тиску, викиду адреналіну і звуження судин. Тому так важливо в ці дні бути максимально розслабленими. Краще не дивитися новинні передачі, де більшу частину часу приділяють тривожним подіям в країні і світі, фільми, які будуть тримати вас в напрузі, не згадувати про погане.

Крім іншого потрібно приймати всі прописані лікарем ліки строго за розкладом. Нові препарати можна починати використовувати тільки після схвалення лікарем. У дні зміни погоди краще не пити каву. Щоб заспокоїти нерви, можна заварювати м’ятний чай.

Статті призначені лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінюють професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я!!!

25.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2021p. 
На головну сторінку