Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1005 від 04.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Дитячий фестиваль з доджболу у Рівному

Дитячий фестиваль з доджболу у Рівному

Ще декілька років тому про доджбол на Рівненщини говорили хіба що одиниці. Однак, сьогодні школярі та студенти регулярно стають учасниками фестивалів з доджболу. Ідея залучення дітей та молоді до цього виду спорту належить комунальному закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Так, цими днями, учні Рівненської ЗОШ І-ІІ ст. № 16 не лише знайомились з азами доджболу, але й мали можливість взяти участь у змаганнях. Спочатку організатори розповіли учасникам про історію виникнення гри, провели для дітей майстер-клас та тренування з детальним роз’ясненням правил.

Існує три різновиди доджболу: змагання у закритих приміщеннях, пляжний доджбол та доджбол на батутах. Найбільш популярним є гра у закритих приміщеннях. Саме з цього варіанту доджболу, починаючи з 2012 року, проводяться чемпіонати світу серед жінок і чоловіків.

Традиційно у доджбол грає дві команди, у кожній по 6 гравців. Завдання гри полягає в тому, щоб вибити за допомогою спеціальних м’ячів всіх гравців команди суперника. Ця захоплююча командна гра не передбачає обмежень по віку і статі, та не потребує особливої фізичної форми.

І це довели учасники фестивалю своєю активною участю. Кожна з команд виробила власну тактику ведення гри. В підсумку – найуспішнішою стала команда семикласників «Максимум» (ЗОШ І-ІІ ст. № 16, м. Рівне).

Переможці та призери фестивалю отримали нагороди і спортивні сувеніри від організаторів.

04.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2021p. 
На головну сторінку