Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1006 від 11.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В Рівному відбулося засідання робочої групи з цифрової трансформації

Цифровізація Рівненської громади – це одне з основних завдань, які ставить перед собою влада міста. Це те, що вже давно на часі для рівнян. Під час засідання, 5 березня, було прозвітовано про проведений аудит у цій сфері, а також визначено конкретні тематичні блоки напрямку цифрової трансформації та завдання, які вони у себе включають.

– Для нас важливо оптимізувати процеси, які відбуваються у місті. Адже це збереже час для мешканців громади, а також спростить процес отримання важливої інформації, видачі довідок чи збору даних, – говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. – Надзвичайно важливо, щоб у місті було створено структурний підрозділ, який би комплексно розпочав рух змін та цифровізацію Рівненської громади, адже настав час реалізовувати відповідну стратегію.

Цифровізація відбуватиметься, практично, у всіх сферах життєдіяльності міста – від інфраструктури до освіти. В результаті цифровізації відбудеться автоматизація адміністративних процесів та переведення їх у електронний вигляд; забезпечення доступності для осіб з порушенням зору, слуху та мовлення офіційних веб-сайтів, реєстрів та інших ресурсів; підвищення рівня цифрової грамотності населення тощо.

Наступним кроком стане робота підгруп по конкретних напрямках, які дадуть свої пропозиції до стратегії трансформації громади у своїх сферах та складуть план дій щодо першочерговості їх реалізації.

11.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.03.2021p. 
На головну сторінку