Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Смачні напої, які змусять вас забути про їжу

Смачні напої, які змусять вас забути про їжу

Пропонуємо вам кілька напоїв, які допоможуть втамувати відчуття голоду і забути про їжу.

Компот без цукру

Підійдуть будь-які ягоди і фрукти: смородина, вишня, чорниця, агрус, яблука. Можна зварити компот-асорті, можна варити з одного інгредієнта. Компот допоможе перебити апетит, наситить вас вітамінами, сприятиме покращенню травлення і виведенню шлаків з організму. Звичайно ж, краще пити свіжий компот – консервований зазвичай готують із цукром, а це вам ні до чого.

Відвар із яблук і родзинок

Кисло-солодкий відвар зі свіжих яблук і родзинок допоможе контролювати не тільки апетит, але і кислотність шлунку. Завдяки своєму унікальному складу він дуже корисний для дітей і жінок, які годують грудьми, а для тих, хто хоче схуднути, це справжня знахідка! Жменя родзинок, 1 яблуко, невелика каструля води – все, що потрібно для приготування корисного напою.

Компот із сухофруктів

Сухофрукти мають властивість виводити з організму сечову кислоту, перешкоджають зневодненню, насичують кров калієм і магнієм. Компот із сухофруктів не особливо калорійний, але є досить поживним. Чашечка такого компоту – панацея від несподіваного нападу голоду!

Вода з лимоном і медом

Буває, що апетиту як такого і немає, але дуже хочеться солодкого... Вода з медом і лимоном – чудовий варіант для подолання небезпечних бажань. Можна додати в цей напій корицю, що прискорює обмін речовин, кардамон, дрібку мускатного горіха. Пахне чудово, виглядає смачно, дає шанс дотримуватися своєї улюбленої дієти і надалі.

Відвар шипшини

Шипшина багата на вітамін С, має обволікаючі властивості – дуже корисний напій, коли болить горло. Також шипшина має властивість покращувати перистальтику кишечнику. Якщо ви на дієті, зваріть напій із шипшини про запас – солодкі нотки в кислому напої втамовують і спрагу, й голод, при цьому сприяючи схудненню.

Кефір

Обравши нежирний кефір замість перекусу, ви витягнете щасливий квиток. Кисломолочний продукт із низьким вмістом жиру допоможе триматися на дієті без всяких зривів, а також ретельно очистить організм. У кефір можна додавати спеції – не тільки звичну корицю, але і різні сухі трави на кшталт базиліка і розмарину. Ароматно і втамовує голод без шкоди для фігури!

Трав’яний чай

Для пиття в проміжках між їдою можна використовувати трав’яні чаї. Чаї з ромашкою, м’ятою, медуницею – прекрасні напої, перебивають легкий голод.

Квас

Квас домашнього виробництва теж здатний приборкати голод. Якщо звичайний чай вас не радує і ви дивитеся в чашку голодними очима, можна додати в напій трохи знежиреного молока, дрібку ваніліну. Ілюзія живильного напою переможе бажання поїсти, спробуйте!

18.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2021p. 
На головну сторінку