Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині готуються до запуску е-прописки – реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання онлайн

На Рівненщині готуються до запуску е-прописки – реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання онлайн

Вже з 1 квітня 2021 року органи місцевого самоврядування мають вести реєстри територіальних громад виключно в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби. Завдяки цьому і стане можливою реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання онлайн.

Питання створення єдиного електронного реєстру тергромад розглянули під час онлайн-наради заступника голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило з представниками територіальних громад області.

Зокрема, у ході наради Іванна Смачило наголосила на необхідності територіальним громадам області, на які покладені функції реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання, зареєструватися на офіційному сайті ДМС України у електронному сервісі «Реєстр територіальних громад» та використовувати зазначений публічний сервіс для ефективного надання адміністративних послуг.

«Громади не повинні зволікати із цим процесом. Оскільки невдовзі громадяни не зможуть отримати відповідні послуги. Із 1 квітня ДМС не прийматиме інформацію про реєстрацію / зняття з реєстрації місця проживання від органів реєстрації в паперовій формі. Органи реєстрації мають здійснювати ведення реєстру територіальних громад виключно в електронній формі», – наголосила Іванна Смачило.

У ході розгляду питання щодо підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості, доведено до відома керівників ОТГ, що Міністерством цифрової трансформації України розпочато прийом клопотань щодо виділення державних коштів на забезпечення об’єктів соціальної сфери швидкісним інтернетом на базі волоконно-оптичних технологій.

18.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2021p. 
На головну сторінку