Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Недовакцинація…

Недовакцинація…

Рік, який пройшов з початку пандемії коронавірусу, схоже мало чому навчив наше суспільство і нашу владу, як частину цього суспільства…

Сьогодні, коли все більше регіонів України потрапляють в «червону зону», а потрапляння в неї автоматично вводить практично такі карантинні обмеження, що ми бачили під час січневого локдауну, питання вакцинації населення стає прямо таки критичним не тільки для здоров’я українців, а й для нашого економічного виживання. Чергова зупинка економіки – це нові банкрутства і нова хвиля безробітних, збільшення дірки в бюджеті, зростання цін на все.

За таких умов, єдиним виходом є вакцинація, і це розуміють усі. Однак розраховувати на доброту «багатих» країн нам не доведеться. За вакцини йде справжня війна і це трагедія для «бідних» країн. Так як власної вакцини в нас немає, що саме по собі погано, залишається сподіватись на те, що десь наша влада зможе якусь вакцину купити і швиденько за місяць-два привити від коронавірусу хоча б основні групи ризику.

Якщо ж держава не може цього вчасно зробити, то, на суб’єктивну думку автора, варто дозволити приватним структурам купувати сертифіковану вакцину і робити щеплення на базі державних та приватних лікарень. Нічого тут страшного немає. Та й сама держава могла б для вакцинації медиків, військових, правоохоронців та інших груп ризику купувати у приватних компаній в Україні вакцини. Тобто, є сенс згадати досвід 2014 року, коли волонтери привозили на фронт все необхідне – від харчів і білизни до шоломів, бронежилетів та тепловізорів. Десь же вони все це брали.

Чому б сьогодні не повернути в життя такий метод, звісно ж під контролем МОЗ, з дотриманням усіх санітарних норм. Бо якщо не почнеться масова вакцинація вже найближчими днями, ще одного масштабного локдауну нам не минути…

18.03.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2021p. 
На головну сторінку