№1009 від 01.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Спеціаліст, який знає компоненти харчових продуктів і оцінює правомірність їх вживання – нутриціолог. Він не призначає дієти для лікування людей, а радить, що і як потрібно їсти, щоб зберегти здоров’я. Сьогодні мова піде про горіхи.
Горіхи містять фітинову кислоту, яка не дає засвоюватися корисним мікроелементам. Є кілька способів, як її зруйнувати. Горіхи можна обсмажити, але через велику кількість жирів це не дуже корисно.
Другий спосіб складніший – ферментування. Для нього використовують спеціальні розчини. Після обробки горіхи просушують при кімнатній температурі.
Найдоступніший метод – вимочування. Горіхи очищають від шкаралупи і витримують у воді 6-8 годин. Після того, як промили, їх можна їсти. Такі продукти слід зберігати в холодильнику. Крім горіхів, цим способом обробляють зерна і бобові.
01.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. На головну сторінку |