Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

4 готелі, побудовані з льоду, солі або шоколаду

4 готелі, побудовані з льоду, солі або шоколаду

Тренд на екологічність змушує людину встати на шлях максимального зближення з природою. Не відстає від нового віяння і сфера туризму: власники готелів намагаються створити для постояльців умови єднання з матінкою-природою. Сьогодні розповімо, де можна переночувати в кімнаті з льоду, шоколаду, піску і навіть солі. У нашій добірці – найнезвичайніші готелі світу.

Крижаний готель

Цей готель щороку будується заново, а точніше щозими, так що у гостей є прекрасна можливість щорічно бачити абсолютно різні дизайни крижаних кімнат. Знаходиться це крижане царство за полярним колом, в місті Юккас’ярві. У затишних білосніжних крижаних номерах постояльцям пропонують спальне місце з покривалами зі шкур оленів. Крім того, кожен ранок починається з чашечки зігріваючого соку з брусниці.

Сольовий готель

Найбільший готель із солі знаходиться в Болівії, а якщо бути зовсім точними, в найбільшому солончаку під назвою Уюні. Причому «сольовий» – це не просто назва, адже в готелі з солі зроблена кожна річ, починаючи від цегли і закінчуючи дрібними деталями. Так, підтримувати такі умови дуже важко, вкрай важливо встигнути замінити соляні цеглини в стінах до моменту настання сезону сильних дощів. Але незважаючи на те що з боку здається, що в готелі є тільки соляні кругляки, це не так. Готель пропонує комфортні умови: просторі номери з затишними ванними кімнатами, басейн з чистою морською водою, кухню і ігровий зал.

Шоколадні люкси

Пам’ятаєте, як у фільмі «Чарлі і шоколадна фабрика» головний герой, кондитер Віллі Вонка, побудував індійському принцу замок цілком з шоколаду? Так ось, ця казкова ідея в XXI столітті практично втілилася в реальність! Виробник солодощів з Бельгії створив кілька шоколадних номерів в нью-йоркському готелі, приурочивши будівництво солодких кімнат до Дня всіх закоханих. Крім того, в 2011 році Карл Лагерфельд також обладнав шоколадний номер класу люкс, але вже не в Нью-Йорку, а в Парижі. Для того щоб реалізувати таку ідею, потрібно було привезти десять з половиною тонн шоколаду!

Піщані готелі

Якщо ви мріяли побувати в замках з піску, це для вас! У Нідерландах це вже не міфічні мрії, а реальність, до якої можна доторкнутися рукою. У номерах такого готелю є все необхідне для життя: починаючи від санвузла і закінчуючи вай-фаєм в кожній з кімнат.

01.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку