Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Бочки для випалювання деревного вугілля вилучили на Рівненщині

Бочки для випалювання деревного вугілля вилучили на Рівненщині

Крім того, у ході невідкладного обшуку правоохоронці виявили та вилучили понад 130 метрів кубічних деревини та 40 тонн вугілля.

25 березня під час перевірки повідомлення щодо роботи нелегальної автозаправки на території одного з приватних підприємств у селі Кургани Рівненського району поліцейським стало відомо про порушення господарською діяльності вказаним підприємством.

Відтак, слідчі відділення поліції № 4 (м. Березне) розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 246 (незаконна порубка лісу) та частиною 1 статті 254 (безгосподарське використання земель) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінальних проваджень слідчі за процесуального керівництва Березнівського відділу Здолбунівської окружної прокуратури провели невідкладний обшук на території підприємства, площа якого становить понад три гектари.

Під час обшуку поліцейські виявили 59 піролізних печей (бочок для випалювання деревного вугілля). Усі вони були завантажені сировиною, а деякі з них працювали. Лише на частину з них власники підприємства надали дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Крім того, на момент обшуку були відсутні документи на походження 137 метрів кубічних деревини, а також документи на земельну ділянку не відповідали цільовому призначенню.

Попередньо встановлено, що до незаконного бізнесу причетні орієнтовно семеро осіб із Рівного, Березного та Костополя.

Також в ході огляду виявлено можливі порушення пожежної безпеки – відсутня пожежна водойма, місце для відходів, пожежобезпечний склад тощо.

Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають. Поліцейські перевіряють надану документацію та готують клопотання про витребування інших документів, що стосуються провадження господарської діяльності.

01.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку