Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

(Сергій Кондрачук)

У Рівному відкрили Тренінговий центр професійного розвитку лікарів

26 березня на базі КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» відбулося офіційне відкриття «Тренінгового центру професійного розвитку лікарів», участь в якому взяв голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Як розповів директор фтизіопульмонологічного медичного центру Федір Аврука, враховуючи програму медичних гарантій, яка почне діяти з 1 квітня, дуже важливо налагодити співпрацю між первинною та третинною ланкою. Нагадаємо, що у цьому році з’явилося 7 нових пакетів надання послуг, серед яких «Туберкульоз на первинному рівні медичної допомоги». Що і стало поштовхом для створення нової навчальної бази.

«Дуже велика частина повноважень і контроль за амбулаторним етапом лікування хворих на туберкульоз перекладається на сімейних лікарів. Донедавна сімейні лікарі мали дуже опосередковане відношення до хворих на цю недугу. Тому для того, щоб була конструктивна робота між основним закладом, фтизіопульмонологічним центром та первинною медичною допомогою ми створили цей тренінговий центр. Будемо ділитися досвідом. Вчити не тільки в напрямку фтизіатрії, але й у інших речах, які дадуть нам ефективну співпрацю і, відповідно, результат», – прокоментував Федір Аврука.

Зі свого боку голова обласної ради Сергій Кондрачук зауважив, що на минулій сесії обласної ради було прийнято «Обласну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2021-2023 року». Він висловив сподівання, що це буде одним із перших кроків до сучасного якісного ремонту, який давно потрібно зробити в Центрі, щоби лікарі нарешті мали гідні умови для роботи, а пацієнти – все необхідне, щоб отримувати якісні медичні послуги.

«Я переконаний, що цей крок – дуже важливий, і це дасть змогу вирішити проблемні питання, які є в цій галузі», – додав Сергій Кондрачук.

Під час урочистого відкриття було вручено Почесні грамоти та пам’ятні знаки чотирьом лікарям центру за високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Перше навчання відбулося для головних лікарів первинної медичної допомоги міста та області. За словами Федора Авруки, навчання планують проводити приблизно раз у два тижні. Викладачами будуть не тільки спеціалісти фтизіопульмонологічного центру, але й колеги з Львівської та Вінницької кафедр. Це будуть як теоретичні, так і практичні заняття.

01.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку