Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1009 від 01.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У Рівненської обласної «Батьківщини» новий голова

У Рівненської обласної «Батьківщини» новий голова

У минулий четвер, 25 березня, відбулась звітно-виборна конференція Рівненської обласної організації партії «Батьківщина». На ній був обраний новий керівник обласної організації. Ним став народний депутат Сергій Євтушок. На думку автора, такий вибір партійців є дуже вдалим не тільки для самої «Батьківщини», а й для області в цілому, адже Сергій Євтушок є досвідченим парламентарієм і активно лобіює інтереси Рівненщини у Верховній Раді. Вже після конференції Сергій Євтушок разом з заступником лідера «Батьківщини», народним депутатом Іваном Кириленко провели брифінг. Спробуємо сформулювати основні тези з якими «Батьківщина» вступає в новий політичний цикл.

Іван Кириленко: «Сьогодні Україна переживає дуже непростий період свого розвитку. Наша країна, яка має яскраво виражену сировинну економіку, тобто ми продаємо за кордон переважно продукцію сільського господарства та метали, є більш уразливою до глобальних потрясінь, ніж промислово розвинені країни. Тому потрібно дуже серйозно братись за перебудову вітчизняної економіки. Необхідно міняти структуру експорту, максимально збільшувати продаж на зовні готової продукції з великою доданою вартістю. Саме це дасть змогу країні розвиватись і створювати мільйони нових добре оплачуваних робочих місць для українців. Сьогодні «Батьківщина» розробила чіткий план розвитку України. Наша політична сила вже двадцять два роки працює над тим, щоб збудувати сильну і насправді незалежну Україну. Будемо сподіватись, що влада дослухається до наших рекомендацій. Якщо ж цього не станеться, то нинішня влада побачить «Батьківщину» в жорсткій опозиції до себе, бо для нас захист інтересів десятків мільйонів простих громадян - головна мета роботи.

Що стосується внутріпартійної роботи, то сьогодні відбувається процес омолодження кадрів. Це нормально, тому що приходять до нас молоді люди, які бачать в «Батьківщині» не тільки авторитетну політичну силу, для прикладу скажу - лише на минулих місцевих виборах до рад різних рівнів ми провели чотири з половиною тисячі своїх депутатів, а й партію, яка стане провідною політичною силою в державі, і багато громадян з активною життєвою позицією, сьогодні поповнюють осередки «Батьківщини» по всій країні. Серед пріоритетів нашої роботи - організація всеукраїнського референдуму. В наших умовах організувати референдум за народної ініціативи важко, але наш лідер Юля Володимирівна Тимошенко впевнена, що саме така норма прямої демократії повинна нарешті з’явитись в Україні, і влада мусить знати думку громадян щодо проблем, які хвилюють усе суспільство. Це і продаж землі, легалізація легких наркотиків, тарифи на комунальні послуги, легалізація ігорного бізнесу. Ми впевнені, що нам вдасться зібрати необхідні підписи і змусити владу нарешті провести референдум».

Сергій Євтушок: «Я вдячний нашим однопартійцям, які доручили мені керувати обласною організацією партії «Батьківщина». За останні тижні я об’їздив усю область, знайомився з роботою первинних організацій і хочу сказати, що моїм попередником – Миколою Герасимовичем Кучеруком - була проведена велика робота з партійного будівництва, і сьогодні наша обласна організація є однією з шести найпотужніших обласних організацій в нашої політичної сили в державі. Моя мета- залучити до лав «Батьківщини» нових членів, укріпити низові організації, досягти злагоджених дій наших фракцій в усіх місцевих радах Рівненщини. Потрібно перебудувати районні ланки нашої обласної організації, адже в Україні відбулась територіальна реформа і це ставить перед нами нові завдання. Також важливим є просування в партійній роботі нових форм і методів, я це називаю «партія в самартфоні». Необхідним також є посилення матеріальної бази обласної організації. Так що попереду дуже багато роботи, але я впевнений – наша команда «Батьківщини» з нею впорається».

01.04.2021Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2021p. 
На головну сторінку