Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Міський голова Рівного зустрівся з потенційним інвесторами сміттєпереробного комплексу

Міський голова Рівного зустрівся з потенційним інвесторами сміттєпереробного комплексу

Термін експлуатації Рівненського сміттєвого полігону завершується у 2028 році. Щоб не допустити сміттєвий колапс у нашому місті міська влада працює над можливими варіантами вирішення цієї проблеми.

За дорученням міського голови Рівного Олександра Третяка до Рівного запросили потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.

– Ми розглянули пропозиції кількох компаній. Зокрема, повторно зустрілися з однією з потужних Українських компаній. Вони презентували свій проєкт. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом, – розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі із представниками компанії «Sater» міський голова Рівного спільно з профільними заступниками детально обговорили технічні питання, економічну та екологічну складову цього проєкту.

– Спеціалісти відділу екології детально вивчили запропонований проєкт. Визначили потенційні переваги та ризики для міста. Серед переваг – зменшення об’ємів захоронених відходів. Також запланована зустріч із представниками громадськості, які фахово розуміються у цьому питанні. Вони зможуть дати свою оцінку та бачення щодо побудови сортувального комплексу з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом, – зазначив профільний заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич.

Представники компанії «Sater» пропонують спорудити у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі. За словами представників компанії, поява такого комплексу дасть можливість вирішити проблему утилізації та перероблення відходів. Інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, а також сплату податків у місцевий бюджет.

08.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2021p. 
На головну сторінку