№1011 від 15.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Суглоби приводяться в плавний рух завдяки хрящовій тканині і однією з причин виникнення болю в суглобах є її зношування.
Для зниження ймовірності запалення суглобів і зношування хряща потрібно регулярно вживати гранати і пити з них сік. Гранатовий сік повинен бути натуральним, а не консервантом з барвниками.
Відновленню хрящової тканини сприяє мигдаль. Мигдальні горіхи забезпечують рухливість суглобів, бо в своєму складі мають незамінні антиоксиданти, вітамін Е, А також Омега 3. Кілька штук мигдалю в день допоможуть уникнути проблем з суглобами.
Унікальними позитивними для суглобів властивостями володіє часник. Він має високу концентрацію вітамінів, сірки та інших мікроелементів. Цей продукт потрібно вживати 3-4 рази на тиждень.
Систематичне включення в раціон цибулевих культур забезпечує здоров’я суглобового апарату.
Дуже благотворно на хрящову тканину впливає куркума і корінь імбиру. Ці приправи мають протизапальний ефект. Імбир і куркума, в пропорції 0,5:1 (йдеться про чайні ложки), здатні врятувати від болю в суглобах. Також больові відчуття допомагають зняти черешні і вишні. Ці ягоди багаті магнієм і кальцієм, вітамінами А, групи В, Е.
Оскільки структура желатину схожа на структуру хряща, то він є незамінним для хрящового відновлення.
Не останню роль для суглобів «грає» кокосова олія. Воно включає в себе багато ефірних олій, які допомагають приборкати біль і зняти запалення.
15.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. На головну сторінку |