Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1011 від 15.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Вчені виявили, що йогурт допомагає уникнути розвитку деяких видів раку

Усім відомі корисні властивості йогуртів для організму людини. Наукові дослідники з Медичного центру Університету Вандербільта повідомили, що люди, які регулярно вживають йогурти, можуть уникнути розвитку деяких видів раку, повідомляє видання JAMA Oncology.

До таких висновків експерти прийшли, провівши великомасштабний аналіз даних понад 1,4 мільйона людей з декількох країн світу. Зрештою було встановлено, що ті, хто регулярно вживав у їжу даний продукт, мали на 33?% нижчий ризик розвитку раку легенів.

Про те, що продукти, які містять велику кількість клітковини, а також йогурти – корисні людям із захворюваннями травного тракту і серцево-судинної системи, вчені підтвердили експериментально. Одним з таких досліджень стала проведена вченими з Китаю наукова робота, яка показала, що регулярне вживання йогурту може знизити ризик розвитку будь-якого виду онкології не менше, ніж на 19?%. На сторінках видання International Journal of Cancer команда китайських фахівців під керівництвом професора Ден Чженьхуа повідомляє, що введення у свій раціон достатньої кількості йогурту може запобігти або знизити ризик розвитку злоякісних новоутворень у стравоході, сечовому міхурі і товстому кишківнику.

Про високу ефективність йогурту, що захищає від розвитку аденоми у прямій кишці на 26?%, повідомляють вчені на сторінках популярного видання Cell. Крім цього, медичний журнал The Lancet повідомляє про те, що знизити ризик передчасної смерті і збільшити тривалість життя можна за допомогою вживання хоча б однієї порції молока або йогурту на день. У цьому разі шанси прожити довше збільшуються на 10-14?%.

Також експерти з Американської кардіологічної асоціації повідомляють, що серед жінок, які вживали близько 5 порцій йогурту на тиждень, ризик розвитку гіпертонії знизився на 20?%. Серед інших корисних властивостей йогурту вчені називають здатність даного продукту полегшувати симптоми вовчака, запобігати отруєння важкими металами, заповнювати організм необхідними вітамінами, а також підтримувати нормальну вагу.

15.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. 
На головну сторінку