№1011 від 15.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Мультиварка – корисна кухонна техніка, яка своєю різноманітністю функціоналу здатна замінити плиту і духовку. Використовувати її нескладно, особливо, якщо знаєте кілька трюків. Саме такими секретами поділимося.
2. Кип’ятіння молока може бути справжньою мукою: збігає швидко (іноді здається, що варто тільки відвернутися, і воно вже за межами каструльки), а запах потім... якщо вам все ж необхідно перекип’ятити або підігріти молоко, сміливо використовуйте мультиварку: влийте рідину в чашу і виставте режим «гасіння» на 1 годину.
3. Пряжене молоко легко приготувати в тому ж режимі: просто залиште його в мультиварці на 6-7 годин.
4. Суп можна приготувати в мультиварці, навіть якщо ваша машина не має спеціального режиму. Перша страва виходить густою, ароматною і наваристою, якщо готувати її в режимі «гасіння» або «томління».
5. У режимі «гасіння» також можна готувати джем або варення.
6. Золотисту скоринку на картоплі можна отримати, якщо готувати її в режимі «плов» замість «гасіння».
7. У мультиварці можна варити пельмені: тут вам допоможе програма «плов», вода, трохи солі та вершкового масла і всього 10-15 хвилин часу!
І останній лайфхак для мультиварки, щоправда, не кулінарний:
У сезон простудних захворювань мультиварку можна використовувати як засіб для зволоження повітря в приміщенні. Залийте в чашу води (2/3 від об’єму), виберіть режим «гасіння», і залиште на півтори-дві години з відкритою кришкою. Також у чашу можна додати 2-3 краплі ефірної олії хвої або перцевої м’яти.
15.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. На головну сторінку |