№1011 від 15.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Напевно, у багатьох виникли думки, що простіше вже нову купити, ніж намагатися повернути її до життя. Але це безглуздо, тому що зараз майже всі – китайські підробки, які тупляться через пару застосувань.
Тому не поспішаємо викидати надійні терки, змінюючи їх на недовговічні копії з ультратонкого металу. Раз вже ми і почали перебирати кухонний інвентар, давайте зробимо все правильно і раціонально.
Проблем може бути тільки дві: зубці затупилися і змінвся кут нахилу. За правилами, для ідеальної гостроти, він становить 30°, але, через сильний тиск, він змінюється. Це означає, що його потрібно скорегувати, а кожен зубець заточити.
Переконайтеся, що робота займає всього кілька хвилин, а результат буде вас радувати ще дуже довго – залізний інструмент прослужить вам ще не один рік!
Перший спосіб дуже простий – за допомогою кухонного ножа. Для цього необхідно вигнути і прокрутити зубці тертки. Замість ножа можна використати викрутку. Там де зубці дуже дрібні – використовуйте будівельний гвіздок.
Другий спосіб – це нагострити зубці за допомогою кулінарної фольги. Скрутіть фольгу в кулю і заточіть тертку.
І останній спосіб – використати брусок або наждачний папір.
15.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. На головну сторінку |