Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1011 від 15.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Бурштин, мотопомпи і зброю вилучили на Рівненщині

Бурштин, мотопомпи і зброю вилучили на Рівненщині

У протидії незаконному видобуванню, збуту, зберіганню та перевезенню бурштину слідчі слідчого управління спільно з колегами Сарненського районного відділу поліції за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури 13 квітня в рамках кримінального провадження провели санкціоновані обшуки на території Сарненщини.

До проведення слідчих дій були залучені спецпризначенці КОРДу, працівники підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Рівненській області та оперативного штабу.

За результатами проведених слідчих дій на територіях домоволодінь та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження поліцейські виявили та вилучили понад 17 кілограмів бурштину-сирцю, 8 мотопомп, 40 пожежних шлангів та понад 70 одиниць засобів для видобування «сонячного каміння». Крім того, вилучені дві незареєстровані гладкоствольні рушниці, засоби зв’язку та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність осіб.

Крім того, сьогодні під час проведення рейдів у місцях незаконного промислу поліцейські вилучили ще 8,5 кілограмів бурштину-сирцю, знаряддя для його видобутку, дві мотопомпи та транспортний засіб.

Вилучений бурштин-сирець і рушниці скеровуватимуться для проведення експертизи.

За фактом незаконного поводження зі зброєю вирішується також питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Із метою документування і припинення нелегального видобутку бурштину-сирцю відпрацювання на території півночі Рівненщини тривають.

15.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. 
На головну сторінку