Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1012 від 22.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька компонентів, які допоможуть підвищити ефективність маски з глини

Кілька компонентів, які допоможуть підвищити ефективність маски з глини

Маску з глини можна зробити ефективнішою за допомогою додаткових.

Косметична глина складається з мінералів з невеликим домішком піску, які дрібно мелять і висушують перед упакуванням у тару. Іноді глиняні маски потрапляють на прилавки вже у готовій формі, але найчастіше їх продають у вигляді порошку, який потрібно розвести водою перед нанесенням. Чи варто обмежитися звичайною водою з фільтра або варто замінити її на інші рідини?

Трав’яний настій

Ромашка, трояндові пелюстки, звіробій – ідеальні трави для заварювання. Достатньо залити їх квітки окропом і залишити у ємності під кришкою на кілька годин, щоб настій був готовий. Розведіть маску настоєм до консистенції густої сметани, а залишки залийте у формочки для льоду і покладіть у морозилку. Поєднання очищення і тонізації допоможе вам підбадьорити шкіру вранці і підживить її до нанесення макіяжу.

Мінеральна вода

У газованій воді містяться карбонати – це мінеральні сполуки, які можуть збалансувати рН шкіри, якщо він більше відхилений у кислий бік. Беріть лікувальну мінеральну воду, оскільки у ній більше поживних речовин, які корисні для вашої шкіри.

Молоко

У молочних продуктах містяться біфідобактерії, які підсилюють зволоження шкіри. Додатково з заміною води на молоко маска почне повільніше застигати, а це означає, що вам не потрібно буде зволожувати її термальною водою зверху – зможете у цей час зайнятися власними справами.

Вітамінна вода

Ми не про солодкі напої з супермаркету, а про саморобну воду з додаванням соку лимона або таблетки вітаміну С – вони зроблять шкіру світлішою і приберуть пігментні плями. Для зволоження можна додати вітамін А або Е. Правда, будьте уважними: під час нанесення на шкіру вітаміну у вас може виникнути подразнення або алергічна реакція, якщо шкіра чутлива внаслідок засмаги або обвітрювання.

Як наносити маску?

Розведіть 2-3 столових ложки глини в одній з рідин, ретельно розмішайте її, поки суміш не загусне, і залиште на 1 хвилину. У цей час очистіть обличчя гелем для вмивання, зберіть волосся у пучок і одягніть стару футболку – краплі глини погано вимиваються з речей, будьте обережними. Нанесіть досить товстий шар глини на шкіру пальцями або силіконовим пензлем. Потім почекайте, поки маска не почне схоплюватися – можна змити її або зволожити термальною водою з балончика.

22.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2021p. 
На головну сторінку