Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1012 від 22.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс святковий

Великоднє меню від родини ТМ Щедрик

Великоднє меню від родини ТМ Щедрик

Наша філософія – це збереження найкращих традицій та турбота про кожного.

Для нас, як і для усіх українців, Великдень – дуже важливе та рідне серцю свято, адже за одним столом збирається уся родина, вся сім’я. І звичайно кожна господиня своїх рідних хоче гарно, смачно та головне щедро пригостити. Тому хочемо допомогти Вам у створенні меню на Великдень-2021 та пропонуємо 9 апетитних страв, які чудово доповнять великодній стіл.

Сирна паска «Фірмова» від директора з розвитку Марії Рудомської-Воронцової

Вам знадобиться:

сир «Рікота» ТМ Щедрик – 1 пачка;

сир «Альбумінний» – 300 г;

підсирне масло ТМ Щедрик – 100 г;

вершки 35?% ТМ Щедрик – 200 г;

згущене сире молоко ТМ Щедрик біле – 200 мл;

шоколадна помадка ТМ Щедрик – 200 г.

Приготування:

До «Рікоти» та «Альбумінного» сиру додайте підсирне масло кімнатної температури і розітріть до однорідності. Холодні вершки збийте. Додайте збиті вершки до cирної маси та перемішайте. Акуратно влийте згущене молоко й знову все перемішайте. Форму для паски вистеліть вологою марлею, складеною в два шари. На марлю викладіть сирно-вершкову масу. Далі загорніть кінці марлі, що залишилися, поставте зверху блюдце і щось важке, пару годин тримайте при кімнатній температурі, періодично зливаючи сироватку. Потім переставте в холодильник, щонайменше на 12 годин. Після того, як дістанете паску з формочки, перемажте її нашою шоколадною помадкою та прикрасьте за смаком.

Салат «Великоднє курча» від санітарного лікаря Світлани Пасічної

Вам знадобиться:

свинна печінка – 300 г;

морква – 2 шт;

яйця – 3 шт;

кукурудза консервована – 150 г;

сир напівтвердий «Рівненський» – 100 г;

йогурт «Салатний» ТМ Щедрик – 150 г;

цибуля зелена – 40 г;

маслини без кісточки – для прикрашання;

сіль за смаком.

Приготування:

Печінку промийте, розріжте на 2-3 частини, відваріть у підсоленій воді 30-40 хвилин. Дістаньте з води, дайте охолонути та наріжте кубиками. Відваріть і почистіть яйця та моркву. Половину морквини наріжте кільцями – вони нам знадобляться для прикрашання. Решту моркви наріжте дрібними кубиками. Яйця розділіть на білки і жовтки. З білків виріжте 2 маленьких кола, які стануть очима курчати. Решту білків дрібно наріжте. Змішайте печінку, кукурудзу, яєчні білки, моркву та тертий сир. Додайте йогурт, посоліть за смаком, перемішайте. Викладіть салат на пласку тарілку в формі яйця. Зверху змажте йогуртом «Салатним» та засипте тертими жовтками. Прикрасьте морквою, білками, оливками та зеленню, як на фото.

Салат із запеченим буряком і фетою від керівника молочного відділу Мирослави Бійчук

Вам знадобиться:

буряк – 3-4 шт.;

пучок руколи;

«Фета» ТМ Щедрик – 250 г;

оливкова олія – 2 ст. л.;

волоський, або кедровий горіх – 50 г;

соус «Лимон з базиліком» ТМ Щедрик (для заправки);

Приготування:

Буряк помити, завернути у харчову фольгу та запекти при 200°С до м’якості. Після цього охолодити. Далі викласти подушку з руколи у салатник. Порізати на кубики запечении? буряк, покласти решту руколи та зверху фету. Підсушити горіхи на пательні та додати до салату. Заправити салат оливковою олією та соусом від Щедрика. Нехаи? смакує.

«Тарталетки» (рецепт на порцію з 14 шт.) від головного механіка Сергія Куделі

Вам знадобиться:

сиркова маса солона з часником та кропом – 7?% ТМ Щедрик – 250 г;

напівтвердий сир «Моцарела» – 100 г;

тарталетки – 14 шт.;

яйця – 2 шт.;

йогурт «Салатний» – 3-4 ст. л.;

помідори «Чері» за смаком для декору.

Приготування:

Спочатку на дрібній тертці тремо увесь напівтвердий сир. Його необхідно викласти у глибоку ємкість. Після цього варимо яйця. Чистимо їх від шкарлупи та охолоджуємо. Натираємо їх на дрібній тертці і відправляємо до подрібненого сиру. Змішуємо усі компоненти з сиркововою солоною масою між собою і заправляємо їх йогуртом «Салатним». Готову начинку викладаємо в тарталетки та доповнюємо страву помідорками «Черрі» як на фото. Нехай смакує.

Салат «Великодній» від керівника відділу продажів плодово-ягідних наповнювачів Наталії Козловської

Вам знадобиться:

куряче філе – 200 г;

напівтвердий сир «Моцарела» – 100 г;

яйце варене – 2 шт.;

печериці – 3-4шт.;

мариновані огірки ТМ Щедрик – 2 шт.;

морква – 2 шт.;

цибуля – 1 шт.;

йогурт «Салатний» для перемазування;

рослинна олія за смаком.

Приготування:

Процес приготування салату трохи трудомісткий, але воно того варте. Для початку потрібно відварити філе, моркву та яйця. Поки все вариться, подрібнити цибулю й гриби та обсмажити їх на рослинній олії. Після того, як філе охолоне, дрібно наріжте його і викладіть першим шаром на тарілку, змастіть йогуртом «Салатний». Після цього натріть моркву, викладіть другим шаром і знову змастіть йогуртом. Наріжте мариновані огірки – це третій шар. Далі шар обсмажених грибів з цибулею перемажте йогуртом. Натріть яйця на тертці, викладіть їх поверх грибного шару та знову ж не забудь про йогурт. Самий останній шар – тертий сир. Дайте салату настоятися і можете подавати до святкового столу. Прикрасити салат можна за допомогою консервованої кукурудзи, або гілочкою мімози з кропу і тертих яєчних жовтків. Смачного.

Свиняча вирізка з вершковим соусом і яблучним пюре – від заступника директора з розвитку Ольги Вакуленко

Вам знадобиться:

вирізка свинини – 500 г;

цибуля – 150 г;

соняшникова олія – 1 ст. л.;

підсирне масло ТМ Щедрик – 20 г;

вершки 35?% ТМ Щедрик – 150 г;

соус «Вишня з перцем» (для оформлення тарілки);

яблучне пюре ТМ Щедрик – 1 баночка;

сіль та перець – за смаком;

мускатний горіх – 1 дрібка;

Приготування:

Цілу вирізку посоліть і поперчіть. Обсмажте на пательні з сумішшю соняшникової олії та вершкового масла з усіх боків до коричневої скоринки. Дайте м’ясу трохи охолонути і поріжте на шматочки завтовшки 2 сантиметри. На цій же пательні обсмажте півкільця цибулі до золотистого кольору, додайте вершки, мускатний горіх і шматочки свинини. Тушкуйте на середньому вогні впродовж 10-15 хвилин. Подавайте м’ясо на подушці з яблучного пюре та прикрасьте тарілку з соусом «Вишня з перцем».

«Домашня ковбаска» від керівника відділу HoReCa – Наталії Бернадської

Великдень без ковбасок, як Новий рік без ялинки. А хочете поласувати смачненьким і не зашкодити фігурі? Тоді домашня ковбаска за низькокалорійним рецептом – саме те, що треба. І забудьте про нарізку із супермаркету, бо наш рецепт значно смачніший.

Вам знадобиться:

курячий фарш – 700 г;

манна крупа – 4 ст. л.;

молоко ТМ Щедрик – 200 мл;

спеція «Паприка» – 1 ч. л.;

сіль, перець – за смаком;

соус «Гранат з кінзою» ТМ Щедрик для подачі.

Приготування:

Змішати фарш, молоко та манну крупу. Залишити в холодильнику на 1 годину. Потім додати паприку та сіль, перець за смаком і перемішати. Взяти харчову плівку та викласти на неї частину фаршу, закрутити в ковбаску, а кінці зав’язати. Проварити в киплячій воді 10 хвилин. Дістати ковбаски з харчової плівки та обсмажити на сковорідці з усіх боків, щоб вони взялися хрусткою скоринкою. Страву можна подавати з соусом «Гранат з кінзою» від ТМ Щедрик.

Запечена картопля із сиром від головного бухгалтера Дмитра Довгого

Вам знадобиться:

картопля – 1 кг;

цибуля – 80 г;

сир «Рівненський» – 300 г;

сметана 15?% ТМ Щедрик – 150 г;

сіль та перець чорний мелений – за смаком;

Приготування:

Готується ця страва досить швидко і просто, а в підсумку маємо справжній святковий гарнір зі смачної картоплі та сиру (кількість порцій – 4; час приготування – 55 хв). Картоплю помити, очистити, розрізати на половинки. Покласти вже до каструлі, залити холодною водою та поставити варитися на 15 хвилин. Далі цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці. Духовку розігріти до 180°C. Після чого змішати в мисці картоплю, цибулю, сир (3/4), сметану, сіль і перець. Все добре перемішати. Форму змастити маслом (можна використовувати порційні формочки). Трішки відварену картоплю дістати з каструлі, нарізати на менші кусочки, викласти у форму та поставити в духовку. Запікати близько 40 хвилин.

Великодні страви – не лише м’ясо, приготуйте щось солоденьке. Пропонуємо до святкового меню також додати як десерт «Налисники» від генерального директора ТОВ ВТП «Агропереробка» Ольги Рудомської

Вам знадобиться:

яйця– 5 шт.;

цукор – 3 ст. л.;

сіль – 1 ч.л.;

молоко ТМ Щедрик – 1 пачка;

масло ТМ Щедрик – 80 г;

сиркова маса ТМ Щедрик – за смаком;

ванілін за смаком.

Приготування:

У чаші блендеру збиваємо яйця, сіль, цукор, розтоплене масло і 700 мл молока. Тоді, продовжуючи збивати, додаємо борошно і ще 200 мл молока. Випікаємо на змащеній маслом розігрітій пательні. Після цього перемазуємо налисники сирковою масою від ТМ Щедрик за смаком.

Секрет від господині:

Залийте перемазані налисники розтопленим маслом і залиште томитися у духовці (чи печі) при температурі 150оСна ніч.

Смачного Великодня!

22.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2021p. 
На головну сторінку