Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1012 від 22.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівне налагоджує співпрацю з Латвійською Республікою

19 квітня міський голова Рівного Олександр Третяк спільно з профільним заступником Ігорем Кречкевичем та секретарем Рівнеради Віктором Шакирзяном зустрілися з офіційною делегацією у складі Надзвичайного та Повноважного Посла Латвії в Україні пана Юріса Пойканса, представника Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарса Межуліса, аташе з питань оборони Ерікса Нагліса та третього секретаря Посольства Латвії в Україні Едвінса Северса. Це їхній перший офіційний робочий візит до нашого міста.

Для оновленої влади Рівного співпраця з іноземними партнерами – це один з ключових напрямків. На сьогодні Рівненська міська територіальна громада має 12 партнерських міст за кордоном.

– Приємно, що делегація Латвійської Республіки зацікавлена у співпраці з нашим містом, оскільки вбачають у цьому чимало переваг. Партнери виявили бажання налагодити міжосвітні зв’язки, щоб наші та їхні студенти могли брати участь у спільних проєктах, а також навчатися по обміну, – наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі присутні також обговорили можливу співпрацю у напрямках IT та авіасполучення.

– Міжнародний аеропорт «Рівне» готовий приймати вантажні перевезення. Переконаний, що це може об’єднати торгівельний обмін між нашим містом та Латвійською Республікою, – додав профільний заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич.

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії в Україні пан Юріс Пойканс зазначив, що зацікавлений у співпраці з Рівненською міською територіальною громадою.

– Рівне – цікаве для нас місто. Є чимало напрямків у яких ми можемо тісно співпрацювати, ділитися досвідом та розвивати наші громади, – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії в Україні пан Юріс Пойканс.

22.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2021p. 
На головну сторінку