№1013 від 30.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Інгредієнти на 3 паски по 300гр. приблизно Нічна «закваска»: 1 яйце + жовток; 100 г цукру; 1 ч. л. сухих дріжджів (15-20 г свіжих); 125 мл топленого молока; 80 г вершкового масла кімнатної температури; 50 г родзинок. Все змішуємо і залишаємо на ніч при кімнатній температурі Тісто: 350 г борошна; 0,5 ч.л. ванільного цукру; дрібка солі; 1 ст.л. рому (можна замінити коньяком).
Вранці відкрити нічну масу, перемішати, додати коньяк, сіль, ванільний цукор, просіяне борошно і перемішати.
Отримане тісто вимісити руками в мисці хвилин 10. Воно залишиться трохи в’язким і липким. Розкласти тісто у форми, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в 2-3 рази.
Випікати паску при 200 оС 10 хвилин, потім температуру знизити до 180 оС і випікати ще 25-40 хвилин.
Ну і пам’ятаємо, що такі ніжні пасочки охолоджуємо виключно на м’яких подушках, кожні 10 хвилин перевертаючи на інший бік.
30.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2021p. На головну сторінку |