Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1013 від 30.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Фарбуємо яйця

Фарбуємо яйця

Буряком: Гарний червоно-бордовий колір шкаралупи вийде, якщо фарбувати яйця у відварі буряка. Для цього достатньо десяти хвилин.

Очистити 3 великих буряки.

Натерти на крупній тертці.

Додати чайну ложку оцту.

Додати літр води.

Помістити в ємність яйця, щоб вони були повністю покриті рідиною.

Червоною капустою:

Потрібно взяти:

половину червоної капусти;

3 столових ложки оцту;

2 літри води.

Для приготування фарбування потрібно порізати дрібно червону капусту, викласти її в зручну каструлю і залити оцтом з водою. Протягом пів години суміш кип’ятимо і варимо на повільному вогні. Після цього воду проціджуємо. Коли вода охолола, в неї поміщаємо варені яйця. Для регулювання насиченості стежте за часом: 2 години дадуть приємний блакитний відтінок, а 5-6 – насичений синій. Щоб створити несподіваний малюнок, збризніть частково яйця перед фарбуванням олією.

Куркумою:

За допомогою куркуми яйця набувають незвичайний жовтий колір. Пастельний відтінок виходить, якщо помістити їх на 2-3 години в розчин 1 склянки води до 1 столової ложки куркуми. Якщо хочете більш глибокий і яскравий колір, зваріть в цій суміші яйця. Якщо ж колір вийшов як і раніше недостатньо яскравим, можете залишити яйця в розчині на ніч, але існує ймовірність фарбування білка.

Чорницею:

Ця ягода здатна надати шкаралупі цікавого сріблястого відтінку. Для цього змішайте в посудині 2 склянки води і 2 склянки замороженої чорниці. Коли суміш нагріється до кімнатної температури, розмішайте в ній ягоди і дайте розчину ще постояти. Потім процідіть його, помістіть в нього варені яйця і відправте в холодильник на ніч.

30.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2021p. 
На головну сторінку